joi, 25 aprilie, 2024

5 obiceiuri proaste care te ingrasa

Distribuie:

Publicat:

Obiceiuri proaste care te ingrasa. Adesea ne lipsește perspectiva asupra obiceiurilor noastre. Drept urmare, nu suntem întotdeauna conștienți că unele dintre obiceiurile noastre alimentare sau obiceiurile noastre de viață sunt de fapt rele. Care dintre obiceiurile noastre au efecte negative asupra greutății noastre sau asupra sănătății noastre?

Iată 13 obiceiuri proaste pe care trebuie să le alungi dacă vrei să-ți recâștigi greutatea ideală.

1. Prea multă televiziune

Ce se întâmplă în corpul nostru când stăm în fața televizorului? Întreaga funcționare este redusă: ritmul cardiac, tensiunea arterială, metabolismul său de bază. Ardem cu 20 până la 30 de calorii mai puțin pe minut! Cei care petrec 2 ore în fața televizorului vor avea mai multe șanse să câștige în greutate decât cei care petrec doar 30 de minute. Pe scurt: cu cât stai mai mult în fața televizorului, cu atât mănânci mai mult!

2. Obiceiuri proaste care te ingrasa. Nu dormi suficient

Ar trebui să știți că, dacă nu dormim suficient, nivelul ghrelinei noastre, care este un hormon care stimulează pofta de mâncare, crește și nivelul leptinei noastre, care este hormonul care controlează senzația de sațietate. La Universitatea din Bristol, un studiu a descoperit că pentru fiecare oră de somn pierdută (în jur de 8 ore pentru o noapte normală), asta înseamnă cu 3% mai multă grăsime corporală! 3% înmulțit cu numărul de ore fără somn, devine foarte îngrijorător!

3. Gândește-te că a sări peste mesa nu este bine

Viața noastră de astăzi ne obligă adesea să fugim de acasă în fiecare dimineață, deoarece de multe ori întârziem, așa că obiceiul de a mânca micul dejun s-a pierdut. Păcat, pentru că s-a dovedit prin mai multe studii că cei care mănâncă micul dejun pierd in greutate. După o noapte întreagă, corpurile noastre au nevoie de energie dimineața, iar micul dejun ajută la arderea unor calorii. Specialistul în obezitate, dr. Denise Bruner, ne-a asigurat că săritul unei mese duce, fără îndoială, la o „foame compensatorie” foarte contraproductivă sau „foame de lup”!

4. Obiceiuri proaste care te ingrasa. Mănâncă să uiți

Pentru a uita dezamăgirile, trădările, rănile, singurătatea, anxietatea sau depresia simplă, avem tendința de a ne arunca pe alimente foarte nesănătoase în cantități mari. Studiile confirmă că 75% din cazurile de obezitate sunt cauzate de emoțiile noastre. Ni s-a întâmplat fiecăruia dintre noi să ne găsim în căutarea „ceva bun” după o mică durere sau o mică supărare.

5. Te temi de echilibrul tău

Universitatea din Minnesota a realizat un studiu care a arătat că participanții care s-au cântărit în fiecare zi au pierdut 5,5 kg în 2 ani, în timp ce cei care nu s-au cântărit au pierdut doar 1,8 kg. Studiul New England Journal of Medicine a descoperit participanți care au pierdut cu toții 2,5 kg. Acest studiu a dovedit, de asemenea, importanța de a te cântări în fiecare zi, precum și de a putea conta pe ajutorul cuiva, iar pericolul de a recâștiga cele 2,5 Kg pierdute scade cu 82%!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img