joi, 28 martie, 2024

5 plante medicinale care te ajuta sa slabesti

Distribuie:

Publicat:

Poti consuma plante medicinale care te ajuta la slabit sub forma de ceaiuri sau infuzii, dar si sub forma de pudra, pe care o poti pune in sucuri, sau capsule.

Anumite plante medicinale, cum ar fi ceaiul verde, ghimbirul, papadia sau catina, au efecte benefice nu doar asupra starii de sanatate, ci si pentru silueta!

Iata 5 plante medicinale care te ajuta la slabit!

Ceai verde

Ceaiul verde este o planta medicinala bine cunoscuta pentru proprietatile sale in cura de slabire, dar si in procesul de detofixiere a organismului. Consumul de ceai verde te ajuta sa scapi de kilogramele in plus datorita acestor proprietati:

– accelereaza metabolismul;

– arde rapid grasimile;

– diminueaza retentia de apa;

– reduce absorbtia de lipide si glucide.

Ceaiul verde este una dintre acele plante medicinala care te ajuta la slabit datorita substantelor active pe care le contine, cum ar fi catehinele, L-teanina si cafeina. Consuma o cana de ceai verde in fiecare zi pentru a beneficia de proprietatile sale in procesul de slabire. In plus, ceaiul verde poate preveni sau ameliora bolile cardiovasculare, infectiile virale si constipatia.

Ghimbir

Ghimbirul este o alta planta medicinala care te ajuta la slabit. Acesta poate fi folosit in diferite preparate, de la mancaruri principale pana la sosuri, supe, deserturi si bauturi. Consumat in cantitati mici, ghimbirul este un aliat in lupta cu kilogramele in plus, dar si o planta medicinala cu numeroase proprietati terapeutice. Ghimbirul este o sursa bogata de antioxidanti, vitamine (A, C, B3, B5, E) si minerale (fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc). Incearca sucul de ghimbir cu lamaie si miere!

pirulina

Spirulina este o planta marina de culoare verde, bogata in nutrienti, proteine, fier si vitamine. De asemenea, este o planta medicinala care te ajuta la slabit, deoarece reduce pofta de mancare si elimina toxinele. Asadar, include spirulina in regimul alimentar si vei reusi sa obtii greutatea pe care ti-o doresti. In plus, spirulina ajuta si la intarirea sistemului imunitar, astfel ca vei fi ferita de virozele specifice sezonului rece.

Papadie

Sucul de papadie este recomandat in curele de slabire deoarece este bogat in vitamine si minerale. De asemenea, substantele continute de papadie au proprietati tonice, detoxifiante si diuretice. Ceaiul sau sucul de papadie este indicat in special celor care se confrunta cu obezitatea, dar si persoanelor care au probleme cu celulita sau cu retentia de apa.

Ceai de catina

Catina este o planta medicinala care te ajuta la slabit, dar are si proprietati energizante si detoxifiante. Ceaiul de catina poate fi consumat cu incredere in dieta de slabire, atat sub forma de ceai, cat si sub forma de suc (dar fara adaos de zahar) sau pudra.

Pentru a beneficia de proprietatile acestor plante medicinale care te ajuta la slabit, ar trebui sa le consumi zilnic sub forma de ceai, in jur de 2-3 cesti, sau sub forma de extracte de plante. Poti adauga suc de lamaie pentru a intensifica proprietatile lor. Pentru a evita caloriile suplimentare, nu adauga zahar in ceai! Poti folosi, in schimb, un indulcitor natural precum stevia.

sursa: divahair.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img