vineri, 26 aprilie, 2024

5 principii ale unei diete sanatoase

Distribuie:

Publicat:

Principii ale unei diete sanatoase. O dieta sanatoasa nu inseamna doar sport, ci mai ales alegeri alimentare echilibrate. Iata cele 5 principii ale unei diete sanatoase!

1. Iaurt

Mediteranenii beau puțin lapte, dar consumă iaurturi și brânzeturi proaspete. Acestea au avantajul de a consuma mai puțina lactoză și de a fi mai bine tolerate. Produsele lactate de capră și ovine sunt cele mai indicate. Dar acestea sunt și mai digerabile (deoarece acizii grași sunt mai mici), iar aroma lor distinctivă multumeste papilele gustative.
2. Ulei de masline pentru toate mancarurile

Plin de acizi grași mono-nesaturați excelenti pentru sistemul cardiovascular, uleiul de măsline este potrivit atât pentru salate, cât și pentru gătit. Este cunoscut pentru polifenoli, antioxidanți care încetinesc îmbătrânirea celulelor și reduc riscul de cancer. Cu toate acestea, rămâne compus din 100% lipide, așa că trebuie sa avem o mână ușoară: 1 până la 2 linguri la o masă.
3. Fructe

O altă particularitate: absența zahărului și a produselor dulci. Singura excepție: puțină miere, eventual într-un iaurt sau prajitura de casă pentru o ocazie specială. Restul timpului, un fruct încheie masa pe o notă dulce. Un model de urmat, deoarece fructele sunt sărace în calorii, fără grăsimi, iar absorbția zahărului lor este temperată de prezența fibrelor. Vitaminele și antioxidanții sunt prezenti în abundență atunci când le alegeți proaspete și de sezon. Prin urmare, profităm de zile însorite pentru a ne plimba prin piețe și a alege.
4. Principii ale unei diete sanatoase. Nuci

Nuci, alune, migdale, bBogate în proteine, fibre, grăsimi bune și minerale (magneziu, calciu, potasiu), acestea oferă o mulțime de nutrienți buni. Ele completează o dietă vegetariană. Dar cu mai mult de 600 de calorii / 100 g, o mână este suficientă!
5. Principii ale unei diete sanatoase. Vin rosu, maxim o sticla de un litru pe saptamana

Un pahar de vin roșu e bogat în polifenoli antioxidanti. Câteva detalii: vinul trebuie să fie roșu (mai bogat în taninuri) și organic (altfel bem și pesticide). Un alt punct: vinul conține alcool, „calorii goale” extrem de nocive în caz de exces. Deci, un pahar de vin roșu, dacă vă place, din când în când și o dată pe zi maxim (dacă mai mult, dezavantajele au prioritate asupra bunurilor).

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img