marți, 16 aprilie, 2024

6 beneficii ale anghinarelor pentru sanatate

Distribuie:

Publicat:

Desi sunt cunoscute in principal pentru proprietatile lor diuretice, anghinarele ofera si alte beneficii pentru sanatate. Afla mai multe informatii in acest articol!

Ai auzit vreodata de principalele beneficii ale anghinarelor pentru sanatate?

In vremurile noastre, ingrijirea sanatatii a devenit o sarcina zilnica. Nu este suficient sa ne luam medicamentele prescrise si sa mergem regulat la medic. Este, de asemenea, esential sa avem grija de dieta noastra.

Trebuie sa includem in dieta noastra alimente ce ofera nutrienti importanti pentru bunastare, calitatea vietii si chiar frumusete.

Exista numeroase liste, articole si opinii despre ce fructe, legume sau cereale ar trebui sa mancam, cum sa le combinam si la ce ora din zi sa le consumam in functie de beneficiile pe care dorim sa le obtinem.

Astazi vom discuta despre 6 beneficii ale anghinarelor pentru sanatate. Aceasta este o leguma verde ce ascunde in frunzele sale o comoara imensa de vitamine, profund apreciata si venerata de-a lungul istoriei.

In Evul Mediu, anghinarea era una dintre cele mai scumpe legume disponibile. Oamenii importanti plateau sume mari de bani pentru a o obtine.

Suntem norocosi sa avem acces la aceasta leguma minunata!

Curiozitati despre anghinare

Iti vine sau nu sa crezi, poti consuma toate partile anghinarei. Acest lucru este minunat, deoarece leguma este foarte bogata in nutrienti de care trebuie sa profitam din plin.

In anumite magazine poti gasi capsule pe baza de anghinare. De asemenea, poti cumpara aceasta leguma in stare naturala.

Atunci cand cumperi anghinare, trebuie sa le alegi pe cele mai grele, cu frunze carnoase si o culoare verde deschis. Acest lucru inseamna ca legumele sunt proaspete si ca iti vor oferi mai multe vitamine de inalta calitate.

Acum ca ai aflat cat importante sunt aceste legume, iti vom prezenta principalele sase beneficii ale anghinarelor.

6 beneficii ale anghinarelor pentru sanatate

1. Sunt excelente pentru digestie
Anghinarele ofera beneficii digestive minunate. Din acest motiv, sunt ideale pentru a trata bolile reumatice, calculii biliari si dezechilibrele nivelului de acid uric.

Acestea sunt utile si pentru a tine sub control dezechilibrele miscarilor intestinale, tratand atat constipatia, cat si diareea.

2. Reduc nivelul de trigliceride si colesterol
Nutrientii prezenti in anghinare ajuta la reducerea nivelului de trigliceride din organism.

Anghinarele sunt utile si pentru scaderea colesterolului, mai ales a celui rau (LDL), precum si pentru cresterea nivelului de colesterol bun (HDL). Aceasta caracteristica le transforma in aliati de nadejde in lupta impotriva arteriosclerozei si tensiunii arteriale ridicate.

3. Sunt excelente intr-o dieta sanatoasa
Gratie continutului lor ridicat de fibre vegetale, anghinarele sunt perfecte pentru a tine sub control apetitul.

Anghinarele absorb apa din stomacul tau, marindu-si astfel volumul si umpland spatiul gol. Astfel, acestea creeaza o senzatie placuta de satietate si impiedica mancatul pe fond nervos din cauza anxietatii sau lacomiei.

4. Au proprietati diuretice incredibile
Aceste minuni verzi lupta contra retentiei de lichide si elimina deseurile din organism, inclusiv toxinele periculoase si otravurile.

Anghinarele sunt o optiune ideala pentru a trata in mod natural afectiuni precum:

Artrita

Problemele circulatorii

Bolile hepatice

Acumularea de grasime

5. Sunt minunate in prevenirea cancerului
Anumite studii stiintifice s-au concentrat pe aceste beneficii ale anghinarelor gratie rolului lor important in dieta si nutrientilor pe care ii contin.

Acest interes a fost rasplatit cu descoperiri fascinante. Acidul cafeic si flavonoidele din anghinare sunt minunate in prevenirea cancerului. Acestea pot constitui si tratamente complementare impotriva acestei boli.

6. Ofera organismului numeroase vitamine
Am mentionat deja de mai multe ori faptul ca anghinarele ofera o cantitate mare de nutrienti benefici sanatatii.

Cele mai importante vitamine si minerale care se gasesc in anghinare sunt vitamina A si B, magneziul, potasiul, sodiul si fierul. Anghinarele ajuta si la transformarea zaharului in energie.

Ce ar fi sa profiti de aceste beneficii ale anghinarelor pentru sanatate, incluzandu-le in dieta ta? Nu ezita! Nenumaratele lor proprietati transforma aceste legume intr-un aliment care nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img