marți, 16 aprilie, 2024

6 moduri prin care poti renunta la zahar pentru totdeauna

Distribuie:

Publicat:

Dependenta de zahar poate fi dificil de invins, insa exista cateva moduri prin care poti renunta la acest ingredient daunator pentru sanatatea ta. Zaharul este ingredientul pe care il iubim, desi este poate cel mai daunator pentru sanatatea noastra. Evident, in cantitate moderata nu ar trebui sa reprezinte o problema, insa din pacate in aproape orice produs alimentar acesta se regaseste pe lista ingredientelor. Cantitatea maxima recomandata pentru femei este de 6 linguri pe zi, insa statisticile au aratat ca in medie sunt consumate, de fapt, peste 15 linguri, aratand astfel ca exista si o dependenta de zahar. Daca vrei sa ai o alimentatie mai sanatoasa si sa scapi usor de aceasta dependenta de zahar, iti recomandam sa incerci aceste metode.

1. Da-ti seama de unde provine cea mai mare de cantitate de zahar pe care o consumi. Deoarece zaharul se gaseste in atat de multe alimente, este dificil sa ne dam seama exact la ce ar trebui sa renuntam. Incearca sa iti dai seama ce anume contine cea mai mare cantitate de zahar. Poate fi vorba de acel cappuccino delicios sau de un pahar de suc la fiecare cina. Desi poate fi o mica placere nevinovata, este indicat sa gasesti o alternativa mai buna si mai sanatoasa.

2. Consuma grasimi sanatoase. Daca vei consuma grasimile potrivite, pofta de un desert sau de zahar va scadea, deoarece vei fi mai putin tentata sa consumi gustari. Totodata, grasimile sanatoase ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange, acest lucru fiind de ajutor, deoarece vor disparea poftele. Surse importante de grasimi sanatoase sunt nucile, pestele, branza si avocado.

3. Foloseste uleiuri esentiale. Cercetatorii au demonstrat ca mirosirea uleiurilor esentiale de iasomie si menta poate reduce apetitul si poate ajuta la eliminarea poftelor de zahar. Pune aceste uleiuri in aparate speciale sau in lotiuni si uleiuri de corp.

4. Dormi mai mult. Numeroase studii au demonstrat de-a lungul timpul ca lipsa de somn poate duce la aparitia poftelor alimentare nesanatoase. Totodata, din cauza lipsei somnului, creierul tau va prefera optiunile mai putin sanatoase, ajungand de multe ori sa alegi gustari nepotrivite precum chipsuri, ciocolata si tot felul de alte dulciuri. Asadar, este important sa te odihnesti corespunzator.

5. Hidrateaza-te. Hidratarea este importanta pentru corpul tau din numeroase motive, insa acest lucru influenteaza si alegerile pe care le faci din punct de vedere alimentar. Astfel, daca nu vei suficienta apa, vei avea mai des pofta de zahar, iar senzatia de foame va fi prezenta mult mai des. In plus, lipsa de hidratare afecteaza si nivelul de energie, un lucru care te impinge de multe ori sa alegi energizante sau alte produse pline de zahar.

6. Mananca alimente amare. Desi poate ti se pare neobisnuit, este recomandat sa mananci alimente amare daca vrei sa scapi de dependenta de zahar. Desi pare ca organismul tau simte nevoia de zahar, senzorii din corp reactioneaza si la alimentele amare. In plus, acestea ajuta la diminuarea poftelor si la reglarea hormonilor. sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img