joi, 28 martie, 2024

6 utilizari incredibile ale laptelui, pe care nu le cunoasteti

Distribuie:

Publicat:

Utilizari incredibile ale laptelui. Laptele, o sursa de vitamine si calciu esentiale pentru sanatatea noastra, are virtuti ascunse. Exista oameni care beau lapte cu dificultate, deoarece sunt intoleranti la lactoza (sau cred ca sunt), dar ignora, ca si cei care il adora, utilitatea acestui aliment foarte simplu. Acesta este motivul pentru care va oferim acest articol.

Laptele are multe virtuti, dar este foarte posibil sa nu cunoasteti cateva dintre aceste mici trucuri neobisnuite de utilizare a acestei faimoase bauturi. De exemplu, poate fi util pentru frumusetea personala sau pentru intretinerea caminului.

O calitate excelenta a laptelui este pH-ul sau aproape neutru, de aceea este mult mai util decat apa de la robinet (care este departe de a fi neutra) pentru a alina durerea dupa ce ai mancat o mancare picanta.

Iata, asadar, 14 sfaturi surprinzatoare care cu siguranta va vor fi foarte utile.

1) Laptele calmeaza pielea uscata sau usor arsa

Luati o carpa, inmuiati-o in lapte si aplicati-o pe zona arsa timp de 15 minute. Daca este posibil, partea afectata a corpului poate fi scufundata in lapte. Operatia trebuie repetata timp de cateva ore si durerea va disparea. Laptele este bogat in proteine ​​si este benefic pentru piele.
2) Utilizari incredibile ale laptelui. Laptele repara portelanul deteriorat

In cazul obiectelor din portelan cu fisuri, puteti umple o tigaie cu lapte praf lichid sau cu lapte proaspat. Lichidul trebuie dus la fierbere, apoi temperatura trebuie redusa si obiectul trebuie lasat la foc mic timp de 45 de minute.

3) Laptele ne ajuta sa lustruim obiectele din argint

Turnam o lingura de otet intr-un pahar, adaugam laptele pentru pana la 240 ml. Apoi, trebuie sa tineti obiectele de argint timp de 30 de minute si la final clatiti totul cu apa calda cu sapun. Apoi, stergeti cu o carpa moale si articolele din argint vor fi ca noi.
4) Laptele inmoaie pielea

Femeile celebre (Elisabeta I a Angliei si Cleopatra) adorau baile cu lapte. Puteti folosi chiar lapte praf in baie. Pentru a trata pielea fatei, puteti amesteca laptele praf cu putina apa sau otet de cidru de mere, veti obtine o pasta pe care o veti folosi ca masca. Trebuie lasat sa se usuce inainte de clatirea cu apa calda.
5) Utilizari incredibile ale laptelui. Pantofi degradati

Incaltamintea degradata din piele va arata din nou ca noua daca folosesti o carpa inmuiata in lapte. Aplicati laptele, lasati-l sa actioneze, sa se usuce si la sfarsit stergeti pantofii cu o manusa foarte moale. Functioneaza numai pentru pantofi din piele, nu incercati cu pantofi din tesatura.
6) Laptele indeparteaza petele de cerneala

Imbracamintea se lasa intr-un recipient care contine lapte, peste noapte; apoi o introducem in masina de spalat. Puteti adauga chiar si suc de lamaie. In timp ce se inmoaie, frecati hainele. Daca pata este pe covor, trebuie sa amestecati laptele cu amidon si apoi aplicati aceasta pasta pe pata. Se lasa sa se usuce si apoi se curata.

Vixen studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img