vineri, 29 martie, 2024

7 remedii naturiste pentru pietrele la rinichi

Distribuie:

Publicat:

Urmatoarele remedii sunt foarte utile pentru a elimina pietrele la rinichi. Este indicat insa sa rogi un specialist sa-ti evalueze cazul inainte de a incepe orice tip de tratament.

Pietrele la rinichi pot deveni o problema de sanatate grava. Colica renala este un tip de durere frecvent comparat cu intensitatea nasterii. Din acest motiv, este important sa o prevenim cu anumite remedii naturiste pentru pietrele la rinichi.

In articolul de azi iti prezentam cele mai bune trucuri pentru a trata pietrele la rinichi in mod natural. Profitand de proprietatile medicinale ale anumitor alimente, plante si terapii simple, vei obtine rezultate intr-un timp scurt.

Din ce sunt alcatuite pietrele la rinichi?

Pietrele la rinichi, numite si calculi renali, pot fi de mai multe tipuri. Daca deja experimentezi colici renale, este important sa afli din ce sunt compuse pietrele care iti cauzeaza probleme. Fiecare tratament este diferit.

    Acidul oxalic: In acest caz, trebuie sa urmezi o dieta saraca in calciu si acid oxalic.
    Acidul fosforic: La fel ca in cazul anterior, evita calciul si acidul oxalic.
    Acidul uric: Incearca sa nu consumi alimente bogate in purina.

Tine cont de aceste informatii daca stii ce fel de pietre la rinichi te deranjeaza sau iti cunosti predispozitiile genetice. Daca nu ai aceste informatii, evita urmatoarele alimente si incearca diverse remedii naturiste pentru pietrele la rinichi.

Alimentele interzise

Cele mai nocive alimente pentru pacientii cu pietre la rinichi sunt:

    Laptele si derivatii sai
    Zaharul
    Zaharoza
    Maruntaiele si carnea rosie
    Crustaceele
    Faina rafinata

Pentru a trata pietrele la rinichi, trebuie sa reduci aportul acestor alimente sau sa le elimini cu totul din dieta ta zilnica. Ai la dispozitie alternative ca sucurile de legume, pestele, indulcitorii naturali sau faina de grau integral.

Cele mai bune remedii naturiste pentru pietrele la rinichi

1. Sucurile alcaline

Pietrele la rinichi se formeaza atunci cand acidul uric se acumuleaza excesiv in organism. Asadar, pentru a preveni sau elimina calculii renali, este indicat sa consumi alimente alcaline care pot echilibra pH-ul corpului.

Poti obtine rezultate rapide cu ajutorul sucurilor verzi. Prepara asemenea bauturi naturale la tine acasa cu urmatoarele ingrediente benefice, combinandu-le oricum doresti:

    Legume cu frunze verzi (telina, rucola, frunze de ridiche, frunze de sfecla, nasturel si nu numai)
    Mere
    Castraveti
    Ghimbir
    Lamaie

2. Sarurile de magneziu

Sarurile de magneziu sunt excelente pentru a preveni si trata pietrele la rinichi deoarece previn cristalizarea si reduc nivelul acizilor.

Magneziul este un mineral esential pentru mule functii vitale ale organismului. Il poti consuma in mod regulat ca supliment. Iti recomandam in mod special carbonatul si citratul de magneziu.

3. Vitamina C

Vitamina C este un alt remediu care nu trebuie sa lipseasca din nicio dieta echilibrata. Acest nutrient poate preveni solidificarea pietrelor la rinichi si stimuleaza eliminarea lor treptata. O poti lua sub forma de pastile sau consumand urmatoarele alimente:

    Acerola
    Macese
    Guava
    Fructe de padure rosii
    Patrunjel
    Kiwi

4. Alunele

Acest delicios fruct cu coaja lignificata are o proprietate foarte surprinzatoare: poate preveni formarea pietrelor la rinichi cauzate de acidul uric. Drept rezultat, ele constituie un remediu preventiv ideal pentru pacientii predispusi la acest tip de calculi renali.

Daca vrei sa consumi alune in fiecare zi fara a te plictisi de ele, poti sa-ti prepari propria crema de alune si cacao. Spre deosebire de variantele din comert, aceasta optiune sanatoasa poate fi preparata fara produse lactate sau zahar.

5. Apa, pe lista de remedii naturiste pentru pietrele la rinichi

Apa este cel mai simplu si eficient remediu impotriva pietrelor la rinichi. Trebuie insa sa bei acest lichid intre mese si dimineata, pe stomacul gol. Cantitatea ideala de apa pe care ar trebui sa o consumi pe zi este de doi litri.

6. Coada-calului

Coada-calului este o planta medicinala cu o putere diuretica care poate stimula functia intestinala si ofera un plus de minerale. De asemenea, ea are un efect antiinflamator foarte puternic.

Ca sa profiti din plin de beneficiile sale, consuma coada-calului din cand in cand pentru a trata orice tip de problema renala.

7. Caldura localizata

Aplicarea topica de caldura poate preveni formarea pietrelor la rinichi si amelioreaza simptomele incomode.

Foloseste o sticla cu apa calda, o perna electrica sau orice alta varianta asemanatoare. Vei fi surprins de cat de relaxant este acest remediu. Il poti folosi in fiecare noapte, inainte de culcare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img