sâmbătă, 20 aprilie, 2024

7 semne de avertizare ale dezechilibrului hormonal

Distribuie:

Publicat:

Hormonii au sarcini cheie in organismul tau si, in cazul in care unul dintre ei “ies din linie” ceilalti, de asemenea, vor duce la dezechilibre hormonale. Trecem prin schimbari hormonale de la nastere pana la moarte. Acestea provoaca modificari in corpurile noastre a lungul timpului cu privire la reproducere, crestere si dezvoltare, metabolism, dispozitie, etc.

Hormonii sunt mici mesageri chimici secretati de glandele endocrine, raspanditi in organism prin intermediul vaselor de sange si sunt responsabili de starea fizica si psihica pe care o avem. Altfel spus, ei ne fac veseli sau tristi. Hotarasc daca ne ingrasam sau slabim. Daca avem chef sau nu sa facem dragoste. Pentru ca noi sa functionam normal, cei peste 200 de hormoni din corpul nostru trebuie tinuti in echilibru.

Semne de avertizare ale dezechilibrului hormonal
Insomnie
Daca suferiti de insomnie sau adormiti foarte greu, poate fi semn de dezechilibru hormonal. Pentru a optimiza somnul incercati sa luati antioxidanti si asigurati-va ca dieta include proteine ​​slabe de calitate, mai ales la cina.

Oboseala si slabiciune constanta
Oboseala este un simptom comun al unui dezechilibru hormonal, mai ales in menopauza si post-menopauza. Cortizolul, un hormon produs de glandele suprarenale si in perioadele de stres, este de multe ori un factor care contribuie la oboseala.

Transpiratie excesiva
Daca aveti transpiratii nocturne si bufeuri poate fi din cauza dezechilibrului hormonal. Tineti un fel de jurnal si notati ceea ce mancati si beti, cum va simtiti, ce fel de emotii pot cauza o cresterea a temperaturii corpului.

Depresie
Starea de depresie poate fi un semn de dezechilibru hormonal. Incearca sa iti hranesti organismul cu ceea ce are nevoie. Fa exercitii fizice, acestea imbunatatesc starea psihica.

Pierderea parului
Mai frecventa la barbati, pierderea parului poate fi, de asemenea, semn de premenopauza, sarcina sau simptom de post-sarcina la femei.

Ochii uscati
Sindromul de ochi uscat apare atunci cand ochii tai nu produc suficiente lacrimi sau atunci cand substituentii filmului lacrimal sunt dezechilibrati. Este incomod si de multe ori dureros si poate fi din cauza un dezechilibru hormonal in organism. Hormonii ajuta la reglarea functiei ochilor si afecteaza in mod direct sanatatea ochilor.

Scaderea libidoului
Hormonii sexuali sunt fabricati de testicule si ovare, iar lipsa acestora poate duce la reducerea libidoului atat la barbati, cat si la femei.

Modalitati naturale pentru a reseta hormonii
– mananca ulei de cocos si avocado
– ia suplimente cu plante adaptogene
– imbunatateste raportul Omega 3/6

– elimina produsele de igiena si ingrijire corporala care contin substante chimice, dar si pe cele de curatenie
– dormi mai mult
– limiteaza consumul de cafeina
– renunta la anticonceptionale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img