sâmbătă, 20 aprilie, 2024

7 toxine periculoase care iti afecteaza tiroida

Distribuie:

Publicat:

Nu exista nici o indoiala ca traim intr-un mediu poluant, iar tiroida este deosebit de sensibila la efectele negative ale toxinelor de mediu. Limitand cat mai mult expunerea la compusii toxici vom putea reduce multe probleme legate de tiroida. O modalitate de a proteja tiroida este sa te asiguri ca nu duci lipsa de iod.  Iata cele mai periculoase toxine care iti afecteaza tiroida:

Ftalatii
Ftalati sunt substante chimice periculoase folosite in sute de produse, cum ar fi jucarii, linoleum-uri si tapeturi, detergenti, lubrifianti sau ambalaje alimentare, medicamente, tuburi de perfuzie sau pungi pentru solutii perfuzabile, dar si in produse de ingrijire personala, cum ar fi ojele, fixativele, sapunurile sau sampoanele.

In afara de faptul ca ftalatii cresc rezistenta si flexibilitatea plasticului, de asemenea sunt responsabili si de fixarea culorii si a parfumului in produsele cosmetice.

Studiile au aratat ca ftalatii reduc cantitatea de sperma si numarul spermatozoizilor, pot cauza infertilitate. Expunerea la ftalati a fost asociata cu diabetul, probleme de tiroida si obezitate.

Produse antibacteriene
Triclosanul este un exemplu de substanta antibacteriana care se gaseste in multe lotiuni, sapunuri si paste de dinti. Desi unele cercetari au aratat ca mici cantitati ar fi sigure, exista dovezi ca triclosanul este un perturbator endocrin si are impact asupra functionarii tiroidei. Un studiu recent a gasit ca triclosanul are un efect asupra hormonilor tiroidieni, iar un altul a aratat ca triclosanul a interactionat cu receptorii hormonali androgeni si estrogeni.

Bisfenolul A
Se gaseste in plastic, in stratul anticoroziv al conservelor alimentare si masticuri dentare. Reduce sensibilitatea receptorilor locali tiroidieni, cauzand rezistenta tiroidiana.

Pesticide
Studiile avertizeaza ca 60% din pesticide afecteaza tiroida. Multe antifungice si ierbicide reduc activitatea tiroidei si impiedica pierderea in greutate.

Soia
Soia modificata genetic impiedica tiroida sa utilizeze iodul din organism si, in consecinta scade productia de hormoni tiroidieni. Un nivel scazut de hormoni tiroidieni duce la retentia de apa, acumularea de grasime, lipsa de energie.

Dioxine
Sunt cunoscute ca avand efecte perturbatoare asupra sistemului endocrin, iar o dioxina – TCCD – este componentul toxic esential al Agentului Orange. Multi soldati care au luptat in Vietnam au asociat problemele de tiroida pe care le aveau cu Agentul Orange.

Agent Orange este un erbicid si defoliant extrem de puternic pulverizat de americani deasupra junglei din Vietnam, Laosul de Est si o parte din Cambodgia. Asta se intampla intre anii 1962 si 1971, in timpul razboiului din Vietnam.

Scopul acestei operatiuni a fost de a desfrunzi terenurile impadurite in care se ascundea gherila comunista si de a-i lasa fara hrana pe taranii care o sustineau.

Efectele se vad si in zilele noastre: milioane de vietnamezi sufera de limfomul non-Hodgkin, diferite forme de cancer, diabetul de gradul 2, malformatii, anomalii ale sistemului reproductiv, toate puse pe seama erbicidului.

Metale grele
Aluminiul, plumbul si mercurul, toate pot declansa schimbari in organism care cauzeaza boala Grave si boala Hashimoto, dar si alte boli autoimune care afecteaza tiroida.

Bautura care vindeca natural tiroida
Ingrediente
– 1 ceasca de suc natural de afine
– 7 cani de apa purificata
– 1/2 lingurita scortisoara pudra
– 1/4 lingurita ghimbir pudra
– 1/4 lingurita nucsoara pudra
– 3/4 cana suc de portocale proaspat stors (aproximativ 3 portocale.)
– 1/4 cana suc de lamaie proaspat stors (aproximativ 1-2 lamai)

Mod de preparare
1. Aduceti apa in punctul de fierbere, adaugati sucul de afine si reduceti focul la minim.
2. Adaugati scortisoara, ghimbirul, nucsoara, omogenizati si fierbeti timp de 20 minute; lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei.
3. Adaugati sucurile de lamaie, gheata si savurati!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img