joi, 28 martie, 2024

8 asocieri culinare proaste pe care le facem tot timpul

Distribuie:

Publicat:

Asocieri culinare proaste. De multe ori ne imaginam ca anumite alimente merg mereu impreuna, combinatii de alimente pe care le facem tot timpul, pentru ca le iubim. Dar daca gusturile se amesteca bine, aportul nutritional poate fi redus fara ca cineva sa observe.

Este important sa combinati alimentele corect in fiecare zi, astfel incat acestea sa fie digerate si asimilate optim. Este important sa cunoastem bine diferitele familii de alimente si sa invatam sa le combinam bine pentru a asigura o digestie buna si a dormi bine noaptea.

Digestia slaba se caracterizeaza prin tulburari digestive, oboseala dupa mese, flatulenta si / sau balonare. Aceste diferite probleme sunt, de cele mai multe ori, pur si simplu datorate unei asociatii alimentare proaste care, pe termen lung, ne tulbura sanatatea.

Asadar, aruncati o privire asupra celor 8 asociatii culinare care sunt facute prea des si care ar trebui evitate.

1) Rosiile si castravetii

Rosiile sunt bogate in vitaminele C (mai mult decat portocalele). Tocmai din acest motiv nu trebuie combinate cu castraveti. Acest lucru se datoreaza faptului ca castravetii contin o enzima care interfereaza cu absorbtia vitaminei C si interfereaza cu tractul digestiv. Deci pierzi beneficiile rosiilor daca le consumi impreuna.

2) Asocieri culinare proaste. Ceai si lapte

Acest amestec este un clasic pentru iubitorii de ceai. Din pacate, acest amestec nu ar fi ideal, deoarece cazeina prezenta in lapte blocheaza efectele benefice ale ceaiului daca sunt digerate impreuna. Deci, daca consumati ceaiul pentru efectele sale asupra tensiunii arteriale si asupra sistemului cardiovascular, nu-l amestecati cu lapte!
3) Pepenele cu orice altceva

Pepenele este fructul verii. Fiti constienti ca pepenii sunt digerati mai repede decat alte alimente, care pot fi complexe pentru stomac.

4) Asocieri culinare proaste. Oua si carne

Cand nu stii ce sa mananci, omleta de sunca este un plan rapid si usor. Totusi, aceasta este o doza prea mare de proteine, cu siguranta la fel de mare, daca nu mai mare, decat doza recomandata zilnic. Asa ca, in loc de sunca, puneti cateva legume, mai ales daca este seara!
5) Iaurturi si fructe

Combinarea produselor lactate cu alte alimente este intotdeauna cam enervanta, deoarece laptele nu este digerat la aceeasi viteza ca restul. Cu fructe, este si mai rau. Fiind acide, acestea interfereaza si mai mult, deoarece aceasta aciditate va interfera cu digestia produselor lactate. Acest lucru se aplica si sucurilor de fructe si laptelui.
6) Asocieri culinare proaste. Banane si lapte

Este un smoothie cu banane intr-adevar o idee buna? Potrivit multor experti, acestea sunt cele mai putin compatibile alimente care exista. Aceasta bautura dauneaza florei intestinale, deoarece modul in care sunt digerate sunt perfect opuse. Acest amestec ar putea bloca canalele corpului si poate stimula productia de mucus sau poate declansa reactii alergice.
7) Paine si branza

Pentru gust, este unul dintre cele mai bune duete existente. Dar pentru digestie, este invers. Amidonul si proteinele sunt digerate diferit. Prin urmare, corpul nostru va trebui sa aleaga pe care il va digera si, cel mai adesea, amidele care sunt neglijate. Acestea vor fermenta apoi in burta si intestinul tau te va face sa simti gazee.
8) Asocieri culinare proaste. Lasagna

Acest fel de mancare este un amestec minunat de produse lactate, proteine, alimente amidonice si acizi. A digera toate acestea, prin urmare, necesita multa energie pentru corpul tau! Nu mancati prea des si nu uitati sa evitati sa o mancati seara sau inainte de efort fizic.

Vixen studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img