vineri, 29 martie, 2024

9 alimente alcaline care curata acidul din organism

Distribuie:

Publicat:

Ceea ce majoritatea oamenilor nu stiu este ca alimentele consumate, odata asimilate se transforma in fosfor, magneziu, calciu, potasiu sau sulf, menite sa stabileasca nivelul de PH optim. Datorita beneficiilor asupra organismului uman si a rolului in echilibrarea greutatii corporale, va prezentam cateva dintre aleimentele permise in orice dieta alcalina.

1. Migdale – Aceste delicioase nuci sunt prezente in toate topurile de mancare sanatoasa, pentru ca sunt alimente alcaline. Migdalele ajuta la cresterea masei musculare, scad nivelul colesterolului si accelereaza arderea grasimilor.

2. Castraveti – Aceasta leguma este o alegere excelenta pentru detoxifiere si eliminarea acidului acumulat in organism. Sucul de castraveti este foarte eficient in tratarea complicatiilor cauzate de acumularea acidului uric.

3. Varza – Pe langa faptul ca este un aliment alcalin, varza este eficienta in prevenirea si chiar tratarea anumitor tipuri de cancer. Aceasta contine fibre si are putine calorii, in plus, este un aliment ce poate fi consumat fara probleme in orice dieta.

4. Rosii – Rosiile reduc numarul de infectii urinare si cancere de vezica urinara. Ele contin multa apa, care stimuleaza mersul la toaleta, deci sunt intr-o oarecare masura diuretice. Asta duce la eliminarea acidului din corp.

5. Grapefruit – Acest super fruct accelereaza metabolismul si ajuta astfel la scaderea in greutate. Este un aliment alcalin, deci scade nivelul de zahar din organism si te poti bucura de el oricand, chiar daca are un gust de obicei amarui si da senzatia de gura care strange.

6. Lime – Acidul uric este eliminat in mod normal prin urinare, care curata organismul de impuritati, dar cand acesta este in exces, poate produce dureri si inflamatii insuportabile. Lime-urile ajuta la eliminrea acidului din organism prin proprietatile antiinflamatorii pe care le are.

7. Lamai – Lamaile au un gust atat de acid incat foarte multa lume crede ca ele formeaza acid, dar de fapt, formeaza o reactie alcalina si sunt foarte sarace in zahar, deci nu au efectele adverse ale fructelor dulci. Au de asemenea un efect detoxifiant asupra sistemului digestiv.

8. Busuioc – Prin definitie, busuiocul este un aliment detoxifiant si un pic diuretic, care ajuta la reducerea nivelului de acid din organism, care este unul dintre principalele motive ale pietrelor la rinichi. Ajuta totodata la curatarea rinichilor prin cresterea frecventei de urinare.

9. Pepene galben – Plin de beta-caroten si fosfolipide, pepenele galben ajuta organismul impotriva toxinelor. El ajuta si la producerea de celule albe, care fac sa creasca imunitatea impotriva toxinelor.

sursa: feminis.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img