sâmbătă, 20 aprilie, 2024

9 motive pentru a avea o lampa cu sare de Himalaya in fiecare camera

Distribuie:

Publicat:

Atunci cand este utilizata in mod corespunzator, sarea poate face minuni pentru organismul tau. Disponibila in mai multe forme si marimi lampa cu sare de Himalaya are proprietati benefice pentru sanatate. Cunoscute si sub numele de “vitaminele aerului”, aceste lampi sunt realizate din blocuri compacte de sare si indeplinesc perfect rolul unui ionizator de aer.

Cum functioneaza o lampa cu sare de Himalaya
Noi toti suntem inconjurati de ioni pozitivi si negativi. Ionii pozitivi sunt creati de echipamentele electronice si sunt supranumiti “smog electronic” sau “poluarea electronica a aerului”. Altfel spus, sunt nocivi pentru sanatate, spre deosebire de ionii negativi pe care ii intalnim la altitudini inalte si care ne protejeaza organismul.

Lampile cu sare Himalaya au capacitatea de a emite in aer astfel de ioni negativi. Becul din interior incalzeste cristalul de sare si intensifica efectul de ionizare. Sarea este higroscopica si atrage apa din mediu. Vei vedea deseori ca lampa este umeda sau chiar uda, mai ales in mediile cu umiditate crescuta.

Datorita caldurii moderate a lampii, apa se evapora repede si in decursul acestui proces de evaporare se creaza ionii negativi benefici. Acestia se leaga de ionii pozitivi in exces (bacterii, mucegai si alergeni, toti incarcati pozitivi) si neutralizeaza smogul electronic din casa.

Beneficiile lampilor cu sare Himalaya
– neutralizeaza radiatiile electromagnetice
– trateaza tusea, problemele respiratorii si imbunatateste respiratia
– reduce simptomele astmului si ale alergiei
– scade tensiunea arteriala
– reduce stresul
– creste nivelul de energie
– imbunatateste somnul
– reduce durerile de cap
– amelioreaza reumatismul

Unde poti plasa lampa cu sare de Himalaya
Ideal ar fi sa ai o astfel de lampa in fiecare camera. Aceste lampi au raza de actiune limitata. Vei obtine rezultate optime doar daca le pui undeva unde tu si familia ta petreceti mult timp, sau unde aveti cea mai mare concentratie de aparate electronice.

O alta modalitate prin care poti imbunatati calitatea aerului din casa este aerisirea frecventa, pentru ca aerul sa circule. In lunile de iarna sau in zonele cu grad mare de poluare poate fi dificil sa lasi geamurile deschise. Acolo ar fi de cel mai mare ajutor lampile de sare pentru ca pot curata aerul si pot inlatura microorganismele acumulate in timpul iernii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img