marți, 23 aprilie, 2024

9 remedii naturale pentru cancerul de colon

Distribuie:

Publicat:

Remediile naturale prezentate mai jos ajuta la prevenirea si tratarea simptomelor cancerului de colon. Insa daca suferi de aceasta boala, este recomandat sa discuti mai intai cu medicul tau si sa urmezi tratamentul prescris de acesta. 

In articolul de astazi iti prezentam cateva remedii naturale pentru cancerul de colon, o boala ce ataca rapid organismul si care iti poate pune viata in pericol.

Cancerul de colon este pe locul trei in randul celor mai raspandite tipuri de cancer din intreaga lume. Cel mai periculos lucru este faptul ca boala se poate instala in corp neobservata, astfel incat este depistata abia in stadiile avansate.

Cancerul de colon apare in urma dezvoltarii unor celule anormale la nivelul colonului. Prin urmare, anumite organe pot ceda, iar boala se poate raspandi si in alte parti ale corpului.

Din fericire, prin intermediul colonoscopiei medicul poate indeparta polipii de la nivelul colonului si poate descoperi daca acestia sunt sau nu cancerosi.

Daca ai fost diagnosticat cu cancer de colon in stadiu incipient, este bine de stiut ca exista cateva remedii naturale care pot diminua disconfortul si daunele cauzate de aceasta boala in organism.

1. Ginseng: unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru cancerul de colon
Ceaiul de ginseng ajuta la tratarea unui numar mare de afectiuni, printre care si unele foarte grave, cum este cancerul de colon.

Concentratia ridicata de antioxidanti din ginseng impiedica in mod direct dezvoltarea celulelor canceroase. 

2. Ceai verde
Ceaiul verde este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru cancerul de colon, fiind o sursa excelenta de catehine si epicatehine. Acesti compusi organici au urmatoarele efecte:

Lupta impotriva radicalilor liberi.
Previn raspandirea celulelor canceroase.
Combat tumorile.
Din motivele prezentate mai sus, este o idee buna sa inlocuiesti cafeaua cu ceaiul verde. Nu uita ca poti bea oricate cani de ceai doresti. 

3. Exercitii fizice
Dupa cum stii deja, activitatea fizica este recomandata pentru bunastarea generala a organismului, insa este cu atat mai importanta daca suferi de cancer de colon.

Exercitiile fizice stimuleaza circulatia sanguina si accelereaza metabolismul. In plus, miscarea contribuie la detoxifierea organismului si la intarirea sistemului imunitar. Astfel, riscul de a dezvolta afectiuni grave, cum ar fi diabetul si obezitatea, scade.

4. Usturoi
Usturoiul crud sau extractul de usturoi este folosit in general pentru a impiedica raspandirea celulelor canceroase si imbolnavirea celor sanatoase.

Usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru cancerul de colon si nu numai, suplimentand cu succes tratamentele medicale.

5. Ulei de seminte de in

Uleiurile vegetale sunt folosite in scop culinar in numeroase retete. Prin urmare, poti inlocui fara probleme uleiul pe care il folosesti acum cu unul de seminte de in. 

Uleiul de seminte de in are un continut bogat de acizi grasi omega 3. Cantitatea sa ridicata de antioxidanti ajuta la prevenirea cancerului, dar si la reducerea simptomelor si a afectiunilor care contribuie la dezvoltarea cancerului de colon, cum ar fi obezitatea, bolile cardiace si diabetul.

6. Afine
Aceste fructe micute contin foarte multi antioxidanti, inclusiv catehina, quercitina, flavonoide, compusi fenolici si asa mai departe. Astfel, afinele distrug celulele canceroase si intaresc sistemul imunitar. 

O mana de afine pe zi contribuie la eliminarea radicalilor liberi si la reducerea mutatiilor celulare.

7. Renunta la fumat
Stim cu totii ca fumatul are efecte negative asupra intregului organism, unul dintre ele putand fi dezvoltarea cancerului de colon. Acest obicei daunator mareste ritmul de dezvoltarea a polipilor in colon. Astfel, creste si riscul ca acele celule sa devina canceroase mult mai rapid.

Daca renunti la fumat, vei elimina foarte multe substante cancerigene din corp, imbunatatind sanatatea intregului organism.

8. Ulei de masline
Uleiul de masline este unul dintre cele mai cunoscute si utilizate uleiuri din intreaga lume. Pe langa faptul ca este un remediu excelent pentru numeroase boli, acest produs ofera si urmatoarele beneficii:

Ajuta la combaterea cancerului.

Stimuleaza productia de enzime in intestine.

Uleiul de masline imbunatateste absorbtia nutrientilor. 

Protejeaza organismul impotriva raspandirii cancerului.

Consumat in mod regulat, uleiul de masline este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru cancerul de colon in stadiu incipient. 

9. Spanac

Spanacul contine o concentratie ridicata de nutrienti si fibre care ajuta la combaterea cancerului de colon. Unele dintre problemele de sanatate care duc la dezvoltarea acestei boli sunt constipatia si hemoroizii. Pentru tratarea lor, este indicat sa consumi multe fibre, intrucat acestea regleaza tranzitul intestinal. 

Adauga in alimentatia zilnica o mana de spanac si alte legume cu frunze verzi.

Ia masuri preventive impotriva cancerului de colon
Remediile naturale pentru cancerul de colon mentionate mai sus pot fi incluse cu usurinta in alimentatia si stilul tau de viata. Acestea ajuta atat la prevenirea, cat si la tratarea bolii.

Daca suferi deja de cancer de colon, este indicat sa discuti mai intai cu medicul tau si sa urmezi tratamentul prescris de acesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img