joi, 18 aprilie, 2024

9 remedii naturiste care amelioreaza rapid arsurile la stomac

Distribuie:

Publicat:

Multi oameni de toate varstele se pot confrunta cu probleme de aciditate. In mod normal, acidul digestiv in exces duce la dureri de stomac si respiratie urat mirositoare. Exista mai multe cauze care pot contribui la excesul de aciditate: consumul de alimente picante, alcool, obiceiurile alimentare nesanatoase sau stresul.

Arsurile la stomac reprezinta simptomul principal al aciditatii in exces, iar in bucataria ta gasesti numeroase ingrediente care te ajuta sa rezolvi aceasta problema. Iata cum ameliorezi rapid arsurile la stomac:

Frunze de busuioc
Puneti cateva frunze de busuioc la o cana de apa si lasati sa fiarba 10 minute. Cand s-a mai racit adaugati o lingurita de miere si savurati ceaiul pe tot parcursul zilei. Acest ceai va linisteste rapid stomacul, gratie efectului carminativ al frunzelor de busuioc.

Banana
Banana este bogata in potasiu, care ajuta la mentinerea nivelului de acid in stomac la un nivel normal. La primul semn de arsura, consuma imediat o banana coapta.

Scortisoara
Acesta este un alt remediu popular pentru probleme digestive, precum si aciditate. Actioneaza prin reducerea acidul din stomac, si, de asemenea, are proprietati anti-biotice si anti-fungice puternice, care faciliteaza digestia. Pur si simplu adaugati scortisoara pudra intr-o salata sau supa sau bea un ceai facut dintr-un varf de cutit de scortisoara si ghimbir proaspat.

Tulsi
Tulsi ajuta la reducerea acidului gastric datorita proprietatilor sale anti-ulcer, de asemenea, ajuta la refacerea mucoasei gastrice. Este suficient sa mestecati cateva frunze de tulsi, la primul semn de aciditate, pentru a calma senzatia de disconfort.

Otet de mere
Bea amestecul format dintr-o lingurita de otet de mere la o cana de apa, de 2 ori pe zi. In plus, otetul de mere va ofera o varietate de minerale si vitamine care ajuta la imbunatatirea digestiei.

Ghimbir
Radacina de ghimbir accelereaza digestia si protejeaza stomacul impotriva ulcerului prin reducerea efectul acidului asupra stomacului. Mestecati o bucatica mica de ghimbir sau bea o cana de ceai din aceasta radacina.

Usturoi
Combate simptomele de aciditate, avand proprietati, carminative. Mesteca 2-3 catei si vei reduce imediat refluxul de acid.

Seminte de chimion
Acestea ajuta digestia si, de asemenea, functioneaza ca un neutralizator de hiperaciditate. Zdrobeste cateva seminte de chimion prajite si adauga-le intr-o cana de apa. Bea de 2-3 ori pe zi sau dupa fiecare masa pentru a ameliora aciditatea.

Fenicul
Amelioreaza gazele stomacale si ajuta digestia. Bea dupa fiecare masa un ceai preparat prin infuzarea a 1-2 lingurite de seminte de fenicul la o ceasca de apa fierbinte. Ajuta mai ales dupa o masa picanta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img