vineri, 29 martie, 2024

Ața dentară: ce se întamplă dacă nu o folosești

Distribuie:

Publicat:

Medicul stomatolog Adrian Mina ne explică ce pericole pot apărea atunci când nu folosim ața dentară de fiecare dată când curățăm dinții.

Nu este suficient să ne curățăm dantura doar cu periuța de dinți. În acest mod doar 40% din suprafața dentară este curățată, iar resturi de mâncare minuscule rămân între tinți și la nivelul gingiilor și duc la apariția celor mai des întâlnite probleme de sănătate orală. De aceea este necesar să folosim și ața dentară de fiecare dată când ne curățăm dinții. Medicul stomatolog Adrian Mina explică ce pericole apar atunci când nu procedăm astfel.

În urma unui sondaj privind măsurile de sănătate, doar 28% dintre oameni par că folosesc ața dentară de cel puțin cinci ori pe săptămână. Atunci când igiena orală nu este completată de folosirea aței dentare, 40% din suprafețele dinților rămân necurățate.

Se acumulează plăca bacteriană

„Cu toții am auzit despre placa bacteriană – acel film pe care îl poți simți acumulându-se pe dinți. Scopul principal al folosirii aței dentare este îndepărtarea plăcii din locurile greu accesibile unde periuța dentară nu pătrunde. Placa găzduiește milioane de bacterii și, atunci când nu este îndepărtată în mod regulat prin periaj și ață dentară, provoacă apariția leziunilor carioase și boli ale gingiilor.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img