vineri, 19 aprilie, 2024

Aşa depistezi dacă o persoană are probleme psihice!

Distribuie:

Publicat:

Din păcate între starea de sănătate şi boală adesea există doar linie foarte subţire ce se poate trece foarte uşor, mai ales când vine vorba despre sănătatea mintală.

Pentru a putea afirma despre o persoană că are probleme psihice trebuie să o monitorizezi cu atenţie, doarece de cele mai multe ori acestea pot trece foarte uşor cu vederea. Însă chiar şi aşa există anumite simptome care ar trebui să îţi ridice un semn de întrebare despre sănătatea celor din jurul tău.

Şi nu ne referim aici la a auzi voci care nu există, acesta este clar un semn de afecţiune psihică, din categoria celor vizibile.

Sentimente contradictorii

Bolile psihice pot afecta judeca unui om, atât încât poate avea senzaţia că mereu este urmărită, controlată, şi poate manifesta sentimente confuze, contradictorii, prezentând adesea tulburări de comportament.

Trecerea cu uşurinţă de la o stare la alta este primul semn care trebuie să îţi dea serios de gândit cu privire la sănătatea mintală a celui din jurul tău.

Mai ales dacă observi că grija faţă de propria persoană nu mai reprezintă o prioritate pentru ea, atât din punct de vedere al igienei corporale cât şi al spaţiului locuit.

Afecţiunile psihice pot schimba lista de priorităţi, mai ales dacă apar şi tulburări ale somnului, ce împiedică persoana afecată să se odihnească noaptea. Somnul este atât medicament cât şi terapie pentru organismul uman şi nu numai.

Schimbări alimentare

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img