miercuri, 24 aprilie, 2024

A aparut PRIMA FOTOGRAFIE cu autorul atacului de la Londra – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Presa britanica a publicat vineri prima fotografie cu autorul atacului comis miercuri pe podul Westminster din Londra. Adrian RussellAjao, autorul atacului, care si-a schimbat numele in Khalid Masood dupa ce s-a convertit la islamism, apare intr-o fotografie de la inceputul anilor ’80, pe vremea cand era elev si facea parte dintr-o echipa de fotbal, scrie The Guardian.

Khalid Masood, nascut Adrian Russell Ajao, avea 52 de ani si era originar din Kent, dar locuia in regiunea West Midlands. El si-a pierdut viata in atacul de acum doua zile, soldat cu alti 4 morti si aproximativ 40 de raniti. Khalid Masood locuia de putin timp in West Midlands, in centrul Angliei, si “nu facea obiectul niciunei anchete in curs”, insa a fost inculpat in mai multe randuri, in special pentru “posesie de arme”, a precizat joi Politia britanica. 
Anterior, in cursul zilei de joi, premierul britanic Theresa May a declarat in fata Parlamentului ca autorul atacului terorist din Londra era nascut in Marea Britanie si fusese in vizorul serviciilor secrete britanice MI5 intr-o ancheta legata de extremismul violent, fiind insa considerat o “figura periferica”.

Theresa May a mai precizat ca atacatorul s-a inspirat din ideologia islamista pentru a comite acest atentat.

Atacul de la Londra a fost revendicat joi de gruparea jihadista Stat Islamic prin intermediul agentiei sale de propaganda Amaq.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img