joi, 28 martie, 2024

A crezut ca are o simpla basica, dar acum are piciorul amputat si a fost foarte aproape sa-si piarda viata

Distribuie:

Publicat:

Raul Reyes, un barbat din Houston, Texas, in varsta de 26 de ani, credea ca s-a ales cu o basica in urma unei rani de la munca. apoi, masa galbuie s-a extins pe tot piciorul sau. „S-a trezit in urmatoarea zi, iar basica ii acoperea tot piciorul, asa ca a mers la clinica, unde i s-a spus sa mearga imediat la camera de urgenta”, a afirmat Joseline, sotia sa.

A crezut ca are o simpla basica, dar acum are piciorul amputat si a fost foarte aproape sa-si piarda viata. O radiografie a scos la iveala realitatea infricosatoare a existentei unei infectii letale, declansand o cursa de oprire a bacteriei inainte de a ajunge in sangele pacientului, de unde putea accelera raspandirea infectiei, scrie descopera.ro, care citeaza Washington Post. Un chirurg a asigurat-o pe Joseline ca face orice ii sta in putinta sa salveze piciorul sotului sau. Nu a fost indeajuns, iar piciorul a trebuit amputat pentru a-i salva viata.

A crezut ca are o simpla basica, dar acum are piciorul amputat si a fost foarte aproape sa-si piarda viata. Cuplul mai avea o problema. Pentru ca Raul nu avea asigurare medicala, plata unei proteze trebuie realizata complet, ceea ce poate insemna cateva mii de dolari; costul variaza in functie de caz. Reyes a fost o victima a fasceitei necrozante, o infectie care consuma tesutul si poate fi mortala intr-un timp foarte scurt. De obicei, infectia apare la expunerea unei rani deschise la apa sarata sau salmastra, dar nu este clar de unde Reyes s-a ales cu infectia, mai ales ca acesta nu a fost la plaja in ultimul an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img