vineri, 29 martie, 2024

A facut doua facultati in Romania, dar acum e maturatoare in Italia! Povestea impresionanta a unei profesoare de 55 de ani

Distribuie:

Publicat:

Augustina este o romanca de 55 de ani a carei poveste de viata i-a impresionat pe locuitorii din Lodi, orasul italian unde femeia locuieste acum.Povestea ei a aparut in cotidianul Italian “Il Cittadino”, jurnalistii gasind-o pe Augustina la locul de munca, maturand strazile orasului.

Potrivit jurnalistilor italieni, Augustina a absolvit doua facultati in Romania, agricultura si educatie tehnologica, si era profesoara. A decis insa in urma cu mai bine de 10 ani sa-si inceapa o viata noua, in Italia. Acum, locuieste in Lodi si munceste din greu, dar spune ca nu ii este rusine de ceea ce face.

“Am inceput sa lucrez in 2006 pentru cooperativa La Luna din Montanaso. Eram singura femeie si cooperativa a trebuit sa ceara permisiunea de la Astem pentru a ma angaja. Acum mai e inca o colega. Trec cu furgoneta dimineata, golesc cosurile, schimb sacii si strang mizeria de pe strada. Nu las niciodata nimic in urma. Toamna sunt frunzele. Le matur, le pun gramada si le strang. Este obositor sa maturi, dar cand am terminat, vad strada foarte curata si ma simt satisfacuta. Ar fi pacat sa las acolo toata acea mizerie, inclusiv excrementele cainilor. Si eu imi duc catelusul la plimbare, insa stiind ce inseamna sa cureti, nu las urme ale trecerii sale pe trotuar”, a povestit Augustina pentru “Il Cittadino”, citat de Landia.ro

Ziua ei incepe la 4.30 atunci cand se trezeste ca sa poata iesi din casa la ora 5.00. La ora 6.00 isi incepe deja munca pe care o desfasoara pana la miezul zilei. Romanca a precizat ca din aceasta munca ea castiga intre 850 si 900 de euro pe luna. In plus, ea este reprezentat sindical de intreprindere pentru organizatia USB Federazione din Lodi.

Despre viata sa din Romania, Augustina le-a spus italienilor ca a predat la scoala generala si la liceu, dar dupa ce sotul ei a murit a decis sa plece in Italia pentru ca fiica ei sa-si poata continua studiile. Acum, fata ei este la randul ei mama.

“Fata mea are 32 de ani, doua fetite, o licenta in stiinte politice si acum studiaza dreptul. Am facut sacrificii in viata, dar nu ma plang”, a spus Augustina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img