vineri, 26 aprilie, 2024

A fost nevoie de trei ani ca sa se dea o sentinta in cazul barbatului din Grivita ucis la vanatoare

Distribuie:

Publicat:

In baza art. 192 alin 1 si 2 Cod Penal, cu aplicarea art. 396 al. 10 Cod de procedura penala condamna inculpatul Sava Virgil, la pedeapsa de 1 (un) an si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. In baza art. 91 si art. 92 Cod penal suspenda executarea pedepsei sub supravegherea Serviciului de Probatiune Vaslui si fixeaza termen de supraveghere de 2 (doi) ani. In baza art.93 Cod penal impune inculpatului urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la serviciul de probatiune, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. In baza art. 93 al.2 Cod penal, impune inculpatului sa frecventeze un program de reintegrare sociala la alegerea Serviciului de Probatiune Vaslui, derulat si stabilit de acest serviciu. In baza art.93 al.3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 zile la Primaria comunei Grivita, jud.Vaslui sau la Biserica din satul Trestiana, com. Grivita, jud. Vaslui. Atrage atentia inculpatului asupra art. 96 Cod penal, referitoare la sanctiunea revocarii suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere daca pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul nu respecta, cu rea credinta, masurile de supraveghere ori obligatiile impuse sau savarseste o noua infractiune. In baza art. 3, art. 4 alin. 1 lit. b ?i art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea ?i func?ionarea Sistemului Na?ional de Date Genetice Judiciare (vazand ?i Anexa nr. 1 pct. 3), dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Sava Virgil dupa ramanerea definitiva a prezentei hotarari, in masura in care nu sunt incalcate alte drepturi, urmand ca, in temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea ?i func?ionarea Sistemului Na?ional de Date Genetice Judiciare, inculpatul sa fie informat ca probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obtinerea si stocarea in S.N.D.G.J. a profilului sau genetic. Constata ca la data de 09.03.2017 a fost disjunsa actiunea civila formulata de partile civile Butnaru Ionel, Butnaru Nicoleta si Manolache Irina Nicoleta prin imputernicit Sava Elena Georgeta, cauza fiind inregistrata sub nr.1468/189/2017, cu termen de judecata la data de 06.04.2017. 
GONASUL UCIS DE VANATOR.       
In luna Septembrie 2016 procurorii Procurorii barladeni l-au trimis in judecata pe vanatorul din Grivita care, la jumatatea lui decembrie 2014, a impuscat mortal un gonas de 38 de ani, din Perieni, lasand orfani de tata trei copii minori cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani. Victima , facea parte din formatia de Cimpoieri ai comunei vasluiene Perieni, formatie condusa chiar de tatal sau, Aurelian Butnaru. La acea data primea ajutor social de la Primarie. Comunitatea locala a fost cea care a facut demersuri pentru a ajuta familia sa-l ingroape crestineste.
Virgil Sava, un vanator in varsta de 46 de ani, din Trestiana, comuna Grivita, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de ucidere din culpa.
„La ora 10.23, a fost primit un apel la numarul 112 cu privire la faptul ca un barbat de 38 de ani, din Perieni, are nevoie de ingrijiri medicale. Barbatul participa la o partida de vanatoare organizata in extravilanul satului Trestiana, comuna Grivita. Unul dintre vanatori a afirmat ca a impuscat un porc mistret, insa imediat dupa acest moment, l-a auzit pe unul dintre gonasi strigand dupa ajutor. Avea o leziune in zona abdominala. Echipajul ambulantei care a ajuns la fata locului a constatat decesul barbatului”, declara atunci purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui.
 
Conform declaratiilor initiale date de Sava in fata anchetatorilor, glontul menit mistretului ar fi ricosat si l-ar fi nimerit in abdomen pe gonas. Ulterior, dupa cercetarile de la fata locului, precum si dupa audierea celor prezenti la partida de vanatoare, s-a aflat ca, in realitate, glontul nu a ricosat din animal, ci l-a atins direct pe gonas.
„La un moment dat, barbatul din Trestiana a executat doua focuri de arma intr-un porc mistret, iar la interval de cateva minute, a executat alte doua focuri de arma asupra altui porc mistret. Unul dintre aceste doua gloante a ranit gonasul”,anunta purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui la doua zile de la tragedie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img