vineri, 29 martie, 2024

A FOST SAU NU TEATRU LA POLITIA LOCALA BARLAD?

Distribuie:

Publicat:

In luna Februarie o comisie formata din 4 consilieri locali si doi functionari din cadrul Primariei Barlad s-au deplasat la sediul Politiei Locale pentru a verifica activitatea acestei institutii. Conform purtatorului de cuvant al Primariei , domnul Costel Nituc, aceasta comisie „ nu a fost aprobata de CLM ci a fost formata din dispozitia primarului, Dumitru Boros”.             

Nici dupa aproape 4 luni nu s-a prezentat niciun raport in legatura cu posibilele nereguli gasite acolo. Cert este ca ,in 2016 , Politia Locala a fost luata la „ puricat” de reprezentantii Curtii de Conturi.                  

 “In urma controlului desfasurat la Politia Locala, Curtea de Conturi nu a gasit nicio neregula” , ne-a declarat Costel Nituc , purtatorul de cuvant al administratiei locale.         

Asadar daca acestia nu au gasit nimic ce au cautat consilierii? Raspunsul l-am primit de la Iulian Bica( unul dintre cei care au fost interesati de activitatea localilor. „ Din pozitia de consilier eu am voie sa ma interesez de ceea ce se intampla acolo. Va pot spune ca am identificat nereguli in activitatea de functionare” ne-a declarat acesta.                                            

Nu ni s-a spus absolut nimic despre cum vor  fi remediate aceste nereguli, in conditiile in care Vasile Radoi s-a pensionat pe caz de boala. Odata cu „ disparitia „  acestuia  din peisaj s-au volatilizat , ca prin minune, problemele?                                                                                         

AU VRUT CAPUL LUI RADOI CE URMEAZA?   

In sedinta din luna Martie cei prezenti au asistat la punerea in scena a unei piese de teatru jucata prost de doi consilieri locali. Liviu Luca, liberal, a iesit la „ scena deschisa” si i-a adresat lui Radoi 4 intrebari. „ Daca ați participat la vreuna dintre audientele tinute de primar”, „ daca ati luat parte la sedintele operative saptamanale cu ceilalti sefi de servicii” , „  daca stie ca, potrivit organigramei, este direct subordonat primarului” si ultima „ daca isi asuma declaratiile aparute in presa”. Fostul manager a declarat ca „ nu a fost invitat, asa ca nu a participat, iar la celelalte doua, ca da, stie ca este subordonat primarului, si da, isi asuma cele declarate”.

Tirul intrebarilor a fost preluat de  Iulian Bica care l-a intrebat de ce in raportul de activitate nu a fost introdus si un capitol despre problemele cu care se confrunta si propuneri pentru anul 2017. Radoi i-a replicat ca are un dosar gros cu propuneri transmise primarului, dar ca niciodata nu a fost bagat in seama.  Bica a rabufnit si i-a cerut demisia, solicitandu-i edilului sef  sa-l demita.                  

In joc a intrat si „ tenorul” Boros care l-a acuzat pe Radoi ca face afirmatii gratuite, spunand ca a participat la doua sedinte operative, dupa care, nu a mai vrut sa vina, si ca nici nu trebuia sa-l invite cineva, ci era obligat sa fie prezent. Dupa aceea, l-a luat la intrebari de parca aceste lucruri nu se puteau discuta in biroul lui Boros sau la Radoi. Primarul a vrut sa audă personal dacă acesta cunoaste cate masini se parcheaza pe trotuar in zona Stadion, daca a iesit vreodata din birou si daca stie ca barladenii platesc din impozite 3,3 milioane de lei pentru Politia Locala, de ce politistii fac paza si nu patruleaza, de ce pe linie de mediu s-au dat numai cateva amenzi, de ce nu sunt ridicate masinile parcate aiurea .    

Dupa pensionarea lui Radoi nimeni nu a mai fost deranjat de aceste lucruri care sunt in continuare, actuale!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img