sâmbătă, 20 aprilie, 2024

A fost scos la vanzare albumul pe care John Lennon i-a dat un autograf asasinului sau, cu cinci ore inainte sa fie impuscat

Distribuie:

Publicat:

Albumul pe care John Lennon i-a dat un autograf asasinului sau, cu cateva ore inainte de a fi impuscat la New York, a fost scos luni la vanzare la pretul de 1,5 milioane de dolari, potrivit casei Moments in Time. Exemplarul albumului “Double Fantasy” a fost semnat de Lennon cu cinci ore inainte de a fi asasinat de Mark David Chapman, relateaza Agerpres. 
Legendarul membru al trupei The Beatles a murit in decembrie 1980 dupa ce a fost impuscat de Chapman, un fanatic care il astepta la intrarea in cladirea Dakota din New York.
Albumul a fost gasit intr-o jardiniera a cladirii in care Lennon locuia cu Yoko Ono, vizavi de Central Park, potrivit casei care se ocupa de vanzare.
 Pe coperta LP, lansat in acel an, apare John Lennon sarutand-o pe Yoko Ono, iar pe gatul acesteia se vede autograful artistului care a compus hituri legendare precum “Imagine”.

 Albumul a ajuns in mainile autoritatilor, devenind o proba folosita de Procuratura pentru a-l incrimina pe Chapman, care a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru aceasta crima. Discul a fost apoi restituit persoanei care l-a gasit, cu un bilet de multumire, a precizat firma specializata in vanzarea de autografe, fotografii si documente istorice. 
“Suntem incantati sa aducem pe piata o piesa cu o asemenea incarcatura istoric”, a declarat purtatorul de cuvant al Moments in Time, Bob Zafian.
David Chapman, care in prezent are 62 de ani, isi ispaseste sentinta pe viata la inchisoarea de inalta securitate Wende, din statul New York. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img