joi, 25 aprilie, 2024

A murit in asteptarea ambulantei

Distribuie:

Publicat:

O batrana in varsta de 81 de ani din localitatea Similia, comuna Zorleni, cu diverse afectiuni cronice, a decedat in timp ce astepta un echipaj medical de la Ambulanta.

In cursul zilei de miercuri, batrana care suferea de diabet de tip zaharat si TBC, a solicitat interventia unei ambulante care a reusit sa ajunga la ea peste trei ore si jumatate.

Distanta dintre Silima si Barlad, de unde avea sa vina echipaju,nu este una foarte mare ci de doar 2 km si nu acesta a fost impedimentul ci faptul ca nu era disponibila nicio ambulanta.

Rudele batranei au cerut ajutorul SAJ in jurul orelor 9.30 care din nefericire a ajuns la domiciliul acesteia la 13.30, moment in care nu au putut decat sa constate decesul acesteia.
Ambulantierii au explicat intarzierea atat de mare prin faptul ca la momentul respectiv toate echipajele Statiei Barlad erau angrenate in cazuri la fel de grave in localitati aflate la mare distanta de oras. In acelasi timp, tragedia de la Simila a mai scos in evidenta o alta stare de lucruri: la nivelul intregului judet, numarul autospecialelor este foarte mic in comparatie cu nivelul foarte ridicat de adresabilitate. Cazul a intrat si in atentia secretarului de stat Raed Arafat, Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii, care a dispus efectuarea unei anchete.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img