sâmbătă, 20 aprilie, 2024

A murit unul dintre cei mai mari actori. Anunțul a fost făcut de Ministerul Culturii

Distribuie:

Publicat:

Doliu în lumea filmului. A murit unul dintre cei mai mari actori. Anunțul a fost făcut de Ministerul Culturii.

Potrivit presei internaționale, actorul tunisian Hichem Rostom, care a jucat în filme celebre precum "The English Patient" sau "L'aile ou la cuisse", s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 75 de ani. Anunțul a fost făcut de Ministerul Culturii din Tunisia.

A murit unul dintre cei mai mari actori

Hichem Rostom s-a născut în data de 26 mai 1947, în La Marsa, Tunisia. A fost doctor în literatură şi istoria teatrului, și şi-a început cariera de artist în urmă cu mai bine de 50 de ani. A jucat în zeci de filme tunisiene, franceze, italiene, engleze şi germane. A apărut în peste 70 de filme și emisiuni de televiziune din 1987. A jucat în ”Golden Horseshoes”, care a fost proiectat în secțiunea ”Un Certain Regard” la festivalul din 1989. De asemenea, a regizat Festivalul de Teatru de la Cartagina pentru două sesiuni.

În Tunisia, Hichem Rostom a fost considerat cel mai faimos actor al generaţiei sale.

Marele actor a studiat în Franţa. Tot acolo a și lucrat ca animator la Teatrul naţional popular înainte de a se lansa în cinema, obţinând roluri în mai multe pelicule, printre care "L'aile ou la cuisse"("Aripioară sau picior?", 1976), alături de Louis de Funes.

După întoarcerea sa în Tunisia în 1988, a apărut în mai multe filme şi seriale de televiziune de succes.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img