vineri, 29 martie, 2024

Abia acum s-a aflat: Un celebru sportiv a fost UCIS in atentatul din Noua Zeelanda

Distribuie:

Publicat:

În atacurile de la moscheile din Christchurch au murit 49 de persoane, una dintre victime fiind portarul naţionalei de futsal a Noii Zeelande, Atta Elayyan.

“New Zealand Football este profund întristată de vestea morţii internaţionalului de futsal Atta Elayyan. Portarul în vârstă de 33 de ani, care a jucat în 19 meciuri pentru echipa naţională, se numără printre victimele atacului terorist de la Christchurch, de vineri după-amiază”, se notează pe site-ul nzfootball.co.nz.

Elayyan, născut în Kuwait, era căsătorit şi avea o fiică, iar în momentul în care a fost omorât se ruga în moscheea Masjid Al Noor, scrie mediafax.ro.

Brenton Tarrant, un adept al teoriei supremaţiei rasei albe, a omorât în total 49 de persoane, după ce a deschis focul în moscheile Al Noor şi Linwood din oraşul neozeelandez Christchurch. Australianul în vârstă de 28 de ani a apărut vineri în boxa acuzaţilor cu mâinile prinse în cătuşe şi într-un costum alb de deţinut. Fotoreporterii prezenţi în sala de judecată au surprins un gest provocator făcut de Brenton Tarrant, un semn ce simbolizează "supremaţia albă". Ucigaşul nu a cerut eliberarea pe cauţiune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img