vineri, 29 martie, 2024

Accident rutier grav intr-o comuna din Vaslui. A fost implicat un microbuz scolar. 9 elevi sunt la spital

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Politistii rutieri efectueaza cercetari in cazul unui accident de circulatie care a avut loc in aceasta dimineata. Mai multi copii au fost transportati la spital pentru investigatii medicale.  

In aceasta dimineata, la ora 07.37, am fost sesizati prin apel la 112 cu privire la faptul ca pe raza comunei Stefan cel Mare a avut loc un accident de circulatie in care a fost implicat un microbuz scolar. La locul producerii acestuia s-au deplasat politisti din cadrul Serviciului Rutier, care, in urma primelor cercetari au stabilit urmatoarele:

Un tanar in varsta de  21 de ani, din orasul Negresti, conducea un autoturism pe drumul national 15 D, din directia Negresti catre Vaslui. La un moment dat, pe raza localitatii Stefan cel Mare, acesta s-a angajat intr-o depasire neregulamentara. A intrat in coliziune cu un microbuz scolar, care circula pe aceeasi directie de deplasare si al carui conducator auto efectua viraj regulamentar la stanga, pentru a patrunde pe un drum lateral. 

In microbuz se aflau mai multi copii, iar 9 dintre acestia au fost transportati cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, pentru a fi evaluati si pentru a li se acorda ingrijiri medicale. 

Conducatorii  auto implicati au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultand faptul ca nu au consumat bauturi alcoolice. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, politistii rutieri urmand a stabili cu exactitate imprejurarile in care a avut loc accidentul.

Stirea initiala:
Eveniment rutier grav in aceasta dimineata, in comuna vasluiana Stefan cel Mare. Un microbuz scolar a fost izbit de un autoturism aflat intr-o depasire neregulamentara. Accidentul rutier a fost anuntat de catre conducatorul auto al microbuzului la ora 07:42 .S-au deplasat la fata locului 3 ambulante: 2 SAJ si 1 SMURD. Au fost preluati pana in prezent 9 copii cu varste intre 12 si 15 ani. Acestia au fost transportati la UPU VASLUI cu contuzii usoare,atacuri de panica fara a avea rani care sa le puna viata in pericol.

Soferul autoturismului care a provocat accidentul are 21 de ani si este din Negresti. El se deplasa pe DN 15 D. La un moment dat a efectuat o depasire neregulamentara, acrosand microbuzul care facea viraj la stanaga. Ambii soferi au fost testate alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

VOM REVENI CU DETALII!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img