vineri, 19 aprilie, 2024

Accidentul vascular cerebral: analgezicul popular care ar putea reduce riscul

Distribuie:

Publicat:

Stilul de viață sănătos poate împiedica apariția unui accident vascular cerebral. De la schimbările în dietă la exerciții fizice, poți face multe pentru a reduce riscul. Cu toate acestea, un analgezic popular ar putea oferi ajutor, potrivit unui studiu.

Clasat drept o urgență medicală, accidentul vascular cerebral apare atunci când alimentarea cu sânge a unei părți a creierului tău este întreruptă. Această afecțiune severă lovește peste 100.000 de oameni anual. Din fericire, aspirina ar putea ajuta, relatează specialiștii de Universitatea din Vigo.

În urma unui studiu s-a constatat că administrarea unei doze zilnice de aspirină la momentul potrivit ar putea reduce șansele de accident vascular cerebral cu până la 50 %. Cercetătorii de la Universitatea din Vigo au analizat prevalența decesului cardiovascular la 10.000 de bărbați.

Ei au comparat datele în funcție popularul analgezic, dacă a fost luat dimineața sau seara.

Cercetătorii au observat că o aspirină luată înainte de culcare a redus la jumătate riscul unui accident vascular cerebral fatal.

Echipa a explicat că acest lucru s-ar putea datora procesului „farmacocinetic” al organismului, când începe distribuirea medicamentelor în tot corpul.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img