vineri, 29 martie, 2024

Aceasta este probabil cea mai buna marinada pentru friptura de miel. Secretul culinar al Pastelui

Distribuie:

Publicat:

Iata cum se prepara o marinada pentru carnea de miel:

Ingrediente:

vin alb

ulei de masline

usturoi (de preferat verde)

menta

cimbru

un pic de busuioc

foi de dafin

piper

boia dulce

sare

Mod de preparare:

Tocati usturoiul verde, menta si busuiocul si puneti-le intr-un bol. Adaugati vinul si omogenizati bine. Adaugati si celelalte ingrediente, lasand la urma sarea si piperul.

Pregatirea carnii de miel pentru friptura: Cantitatea de marinada trebuie sa fie suficienta pentru a acoperi bine carnea. Asezati bucatile de carne intr-un vas intins – cele yena sunt foarte bune), apoi turnati baitul. Acoperiti vasul cu capacul sau – daca este prevazut cu unul, o folie de plastic sau de aluminiu si lasati-l la frigider.

Ideal este sa o lasati o zi inainte de a o gati la cuptor, si din cand in cand sa o mai invartiti pentru a va asigura ca marinada o patrunde pe toate partile. Daca nu aveti timp, lasati carnea la marinat macar 2-3 ore.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img