Iata cum se prepara o marinada pentru carnea de miel:
Ingrediente:
vin alb
ulei de masline
usturoi (de preferat verde)
menta
cimbru
un pic de busuioc
foi de dafin
piper
boia dulce
sare
Mod de preparare:
Tocati usturoiul verde, menta si busuiocul si puneti-le intr-un bol. Adaugati vinul si omogenizati bine. Adaugati si celelalte ingrediente, lasand la urma sarea si piperul.
Pregatirea carnii de miel pentru friptura: Cantitatea de marinada trebuie sa fie suficienta pentru a acoperi bine carnea. Asezati bucatile de carne intr-un vas intins – cele yena sunt foarte bune), apoi turnati baitul. Acoperiti vasul cu capacul sau – daca este prevazut cu unul, o folie de plastic sau de aluminiu si lasati-l la frigider.
Ideal este sa o lasati o zi inainte de a o gati la cuptor, si din cand in cand sa o mai invartiti pentru a va asigura ca marinada o patrunde pe toate partile. Daca nu aveti timp, lasati carnea la marinat macar 2-3 ore.