joi, 25 aprilie, 2024

Acesta ar putea fi medicamentul minune al secolului!

Distribuie:

Publicat:

Cancer, dureri cronice, astm, epilepsie, autism sau Parkinson sunt printre bolile ce ar putea fi ameliorate sau chiar tratate cu ajutorul canabisului medicinal. Planta din care se obtine marijuana si hasisul ar putea fi medicamentul minune al secolului, iar cercetatorii israelieni incearca de o buna perioada de timp sa descopere ce ingredient si forma de administrare este cea mai eficienta pentru fiecare afectiune. s

Inca din 1990, canabisul medicinal a devenit legal in Israel, iar in prezent peste 33.000 de persoane utilizeaza medicamentul pentru ameliorarea simptomelor asociate cancerului, sclerozei multiple, Parkinson, boala Crohn sau afectiunii stresului post-traumatic. Conform Israel21, guvernul israelian incearca sa propuna noi legi pentru exportul produselor din canabis. In cadrul unei conferinte, cercetatoarea Hinanit Koltai din cadrul Institutului Volcani a declarat ca ministerele Agriculturii si Sanatatii finanteaza studierea diferitelor tipuri de tulpini si specii de canabis. ''Putem creste plante pentru cercetari, in care modificam conditiile de crestere pentru formarea oricarei compozitii dorite,'' a declarat Koltai. 

In cazul afectiunilor precum boala inflamatorie intestinala, Crohn sau colita inflamatorie, laboratorul lui Koltai s-a alaturat organizatiei PlantEXT pentru examinarea efectelor extractului de canabis asupra tesutului prelevat din colon prin intermediul biopsiilor. Conform specialistilor, in curand vor fi demarate testele clinice. ''Chiar si in cazul bolii inflamatorii intestinale, discutam in prezent despre ameliorarea simtomelor. Dar in cazul cancerului discutia poate fi dusa la nivelul vindecarii,'' a declarat Koltai. Canabisul ar putea deveni in viitor o arma importanta in tratarea cancerului, sustine prof. David Meiri din cadrul Institutului de Tehnologie Technion-Israeli. Insa, conform specialistilor, aceeasi doza nu va functiona pentru toti pacientii. Fiecare tip de cancer are caracteristicile proprii, iar canabisul contine 142 de canabinoizi sau compusi activi. 

Parkinson si insomnia

Aproximativ 70 de companii israeliene se axeaza pe dezvoltarea culturilor de canabis medicinal si a dispozitivelor medicale. ''Canabisul este diferit de medicamentele traditionale deoarece dovezile initiale provin de la pacienti, nu din cadrul cercetarilor,'' a declarat Shimon Lecht, managerul companiei farmaceutice CannRx. 

In cazul autismului si al epilepsiei, dr. Adi Aran, director al Centrului Medical Shaare Zedek din Ierusalim, a demarat in 2016 un studiu pentru a observa efectele uleiului cannabidiolului (CBD) pe 60 de subiecti cu varste cuprinse intre 5 si 21 de ani. Aproximativ, jumatate dintre parinti au declarat ca simptomele acestora au fost reduse in urma tratamentului, iar aproximativ o treime dintre copiii necumonicativi au inceput sa vorbeasca si sa comunice nonverbal. Incurajati de rezultate, specialistii au realizat un test de control in care a fost utilizat canabisul pentru autism. In cadrul analizei, au fost testati 150 de copii si adulti cu autism sever. 

Dureri, sindromul stresului post-traumatic si astmul

In martie 2018, publicatia European Journal of Internal Medicine  a prezentat eficienta si siguranta unui regim de sase luni de tratare a durerilor cu ajutorul canabismului in cazul a 2.736 de pacienti cu varste de peste 65 de ani. Per total, imbunatatirile au putut fi observate la 93,7 respondenti. 

Sindromul Tourette si apneea

In cadrul unui studiu demarat de Universitatea Yale a fost descoperit ca THX-110 a imbunatatit semificativ simptomele de-a lungul timpului la adulti. Rezultatele complete vor fi publicate in cadrul unei confeiinte din Copenhaga. 

sursa: descopera.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img