joi, 18 aprilie, 2024

Aceste alimente nu ar trebui sa le mai cumperi niciodata

Distribuie:

Publicat:

O viata sanatoasa isi doreste fiecare, dar cere si o atentie sporita atat la orele de miscare efectuate cat si la alimentele consumate. In ziua de astazi o dieta echilibrata pare un tel destul de greu de mentinut. Insa daca renunti la aceste alimente, restul devine foarte simplu.

Despre alimentatie s-a tot vorbit in ultima perioada. Circula constant tot felul de diete miraculoase pe toate canalele de comunicare, insa exista anumite produse pe care ar trebuie sa nu le mai achizitionezi niciodata incepand din acest moment. Pericolul la care te expun acestea este destul de mare.

Legumele la conserva

Chiar daca adesea reprezinta varianta cea mai buna si rapida de a prepara un fel de mancare, gandeste-te de doua ori inainte sa le mai folosesti.

Toate legumele ambalate in acest fel nu iti pot oferi deloc fibre sau nutrimenti, in schimb sunt bogate in sodiu. Nu trebuie sa excluzi nici cantitatea mare de zahar pe care o contin si nici conservantii folositi pentru a pastra aroma.

Orice inseamna semipreparat este nociv pentru organismul tau. Termenul mare de valabilitate, conservantii, aditivii sunt factori pe care ar trebui sa ii eviti cu orice pret.

Sucurile „naturale”

Chiar daca pe ambalaj scrie produs natural, nu inseamna ca nu are zahar sau alti indulcitori. Poti alege sa iti achizitionezi un aparat cu ajutorul caruia sa iti prepari ce suc vrei acasa, asa vei sti sigur ca este natural fara conservanti sau coloranti. Un stil de viata sanatos cere un minim de efort pentru a putea sa ii furnizezi organismului tau toate resursele bune de care are nevoie.

Fructele confiate un pericol major

Fructul este sanatate curata, insa odata confiat este un pericol enorm pentru intregul corp, atat la interior cat si la exterior.

Contin o cantitate foarte mare de zahar, daca obisnuiesti sa le consumi mai ales sub forma de compot, alege sa ti le prepari tu acasa pentru a avea control asupra cantitatii de zahar si nu exagera cu cantitatea de compot consumata.

Poti de asemenea sa optezi pentru achizitionarea unui aparat pentru uscarea fructelor, dar si in acest caz nu trebuie sa treci cu vederea cantitatea consumata.

Cerealele de dimineata pline de zaharuri

Ar trebui sa urmaresti cu atentie ca o portie sa nu depaseasca 12 grame. Nu te lasa pacalit de aromele, culorile, formele si mixurile pe care le gasesti in comert. Alege mai bine sa consumi fulgii de ovaz care sunt mai sanatosi. Poti sa ii combini cu o budinca de chia si astfel vei obtii un mic dejun sanatos si satios.

Iaurturile cu fructe sau diferite arome

In ambele variante avem de a face cu coloranti, indulcitori, zaharuri nocive sanatatii. Incearca sa pui ce fructe vrei tu intr-un iaurt natural si apoi testeaza gustul. Seamana cu cel din comert? Raspunsul va fi clar nu!

O varianta sanatoasa a acestora este sa optezi pentru iaurtul grecesc, care chiar daca este mai gras, este mult mai sanatos si poti sa il amesteci cu orice fruct doresti la blender. Te vei bucura astfel de o portie de sanatate la pahar, iar daca vrei sa te racoresti poti sa bagi apoi la congelator amestecul obtinut si te vei alege cu o inghetata naturala pe cinste.

sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img