vineri, 19 aprilie, 2024

Actionarii Alro au aprobat contractarea unei linii de credit in valoare de 40 milioane de dolari de la Black Sea Trade and Development Bank

Distribuie:

Publicat:

Acționarii Alro au aprobat marți contractarea unei noi facilități de credit în sumă de până la 40 de milioane de dolari de la Black Sea Trade and Development Bank în scopul finanțării și refinanțării cheltuielilor cu investițiile aferente programului de investiții, potrivit unui comunicat remis BVB, anunță MEDIAFAX.

Totodată, acționarii Alro au aprobat și încheierea de către societate a oricăror documente, contracte, acte adiționale aferente tranzacției sau necesare pentru finalizarea contractării liniei de credit.

Astfel, s-a mai convenit aprobarea încheierii unor contracte de garanție aferente facilității de credit precum două contracte de ipotecă imobiliară asupra unor bunuri mobile și imobile principale ale societății.

Producătorul de aluminiu, cel mai mare consumator industrial de energie din România, a suferit în ultimul an din cauza prețurilor scăzute la aluminiu din piețele internaționale și de pe urma degringoladei din piața energiei cauzată de plafonarea prețurilor pentru consumatorii casnici.

La nivel consolidat, Alro a înregistrat o pierdere de 22,7 milioane de lei în primele 9 luni din 2019 față de un profit de peste 220 milioane de lei și o scădere a cifrei de afaceri de circa 6%, la 2,1 miliarde de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img