vineri, 29 martie, 2024

Actiune a politistilor negresteni

Distribuie:

Publicat:

Politistii din cadrul Politiei Orasului Negresti – Sectiei 6 Politie Rurala Negresti au actionat in noaptea de 15/16 februarie, pe linia prevenirii si combaterii infractiunilor la regimul rutier.

In noaptea de 15/16 februarie, in intervalul orar 22:00 si 04:00, politisti din cadrul Politiei Orasului Negresti – Sectiei 6 Politie Rurala Negresti – au desfasurat o actiune politieneasca pe raza de competenta a sectiei,  pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural.
Prin desfasurarea actiunii preventiv-reactive s-a urmarit cresterea autoritatii politiei si asigurarea respectarii legii prin prezenta activa a lucratorilor, pentru prevenirea activitatii infractionale si cresterea vizibilitatii elementului politienesc in zonele cu risc criminogen ridicat, vizand, cu precadere, depistarea si sanctionarea conducatorilor de vehicule cu tractiune animala si a biciclistilor care nu respecta normele la regimul rutier. De asemenea, s-a avut in vedere depistarea conducatorilor de vehicule care conduc sub influenta bauturilor alcoolice, acest tip de abateri reprezentand, in mediul rural, principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu victime omenesti.
 Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost verificate 20 de vehicule si legitimate peste 50 de persoane.
  De asemenea, politistii au aplicat un numar de 11 sanctiuni contraventionale, dintre care 8 pentru incalcari ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulatia pe drumurile publice), 2 pentru abateri prevazute de Legea 61/1991 (pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice) si 1 pentru o abatere la alt act normativ. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate a fost de peste 5.000 de lei.
Totodata, cu ocazia actiunii, au fost constatate si 4 infractiuni (3 privind conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice” si 1 privind ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere”.
       Exemplificam :
A  fost depistat un barbat de 26 de ani,  din comuna Vulturesti, care se deplasa pe un drum public de pe raza localitatii Buhaesti, comuna Vulturesti, la volanul unui autovehicul inmatriculat in judetul Bacau. Testarea barbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.
Cu ocazia cercetarilor efectuate a rezultat faptul ca, barbatul nu  avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule dar si faptul ca acesta a condus autovehiculul, in cursul aceleiasi zile, de inca doua ori, pe drumurile publice din comuna Vulturesti. Autoturismul folosit avea asigurarea obligatorie auto expirata din luna octombrie 2019 si, totodata, inspectia tehnica periodica expirata din luna august 2019.
           In cursul zilei de 16 februarie a.c., barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de astazi sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui pentru luarea unei masuri preventive.
          Cercetarile sunt continuate de catre politisti, in vederea probarii intregii activitati infractionale.

        Politistii vasluieni vor actiona in continuare, in vederea impunerii unui climat de disciplina in randul participantilor la trafic, si prevenirii producerii accidentelor rutiere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img