vineri, 29 martie, 2024

Actiune de amploare a politistilor vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Politistii din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, Sectiei 1 Politie Rurala Vaslui si Sectiei 2 Politie Rurala Vaslui au actionat in zilele de 06 si 07 aprilie,. in zonele si pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat din zona municipiului Vaslui.

In zilele de 06 si 07 aprilie a.c., intre ora 08:00 si 16:00, 30  de politisti rutieri si de ordine publica din cadrul Politiei Municipiului Vaslui si sectiilor de politie rurala arondate au desfasurat o actiune cu caracter preventiv – reactiv, in zonele si pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat din zona municipiului Vaslui.

Prin desfasurarea actiunii s-a urmarit depistarea, identificarea si sanctionarea celor care incalca prevederile legale, axate, in principal, pe depasirea limitei legale de viteza, asigurarea fluentei traficului rutier prin prezenta activa a efectivelor de politie pe sectoarele de drum cu trafic intens si constientizarea opiniei publice asupra dinamicii si consecintelor accidentelor rutiere, produse pe fondul nerespectarii regimului legal de viteza sau neadaptarii acesteia la conditiile de drum.

Totodata, cu ocazia actiunii, a fost constatata o infractiune   privind conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante – fapta prevazuta de art. 336 alineatul 1 din Codul  penal.

(In ziua de 07 aprilie a.c., ora 11.40, a fost depistat un barbat de 43 de ani din Vaslui, care se deplasa pe strada Soseaua Nationala din municipiul Vaslui la volanul unui autovehicul inmatriculat in judetul Vaslui. Testarea barbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei).

De asemenea, politistii au aplicat 400 de sanctiuni contraventionale, dintre care 396 pentru incalcari ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulatia pe drumurile publice) si 4 pentru abateri la alte acte normative.

Ca masura complementara, au fost retinute 33 permise de conducere si 6 certificate de inmatriculare.
Valoarea sanctiunilor aplicate a fost de peste 210.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img