vineri, 19 aprilie, 2024

Actiune desfasurata de politistii vasluieni

Distribuie:

Publicat:

In perioada 15 – 17 mai, 67 de politisti din structurile de politie rutiera si ordine publica ale Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au actionat pe drumurile nationale de pe raza judetului Vaslui, pentru cresterea sigurantei traficului rutier pe drumurile publice si prevenirea accidentelor rutiere.

In cadrul activitatilor au fost verificate peste 715 de vehicule si legitimate peste 810 de persoane.

In urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 478 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 205.800 lei, atat pentru incalcari ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice – cele mai numeroase abateri fiind cele privind nerespectarea regimului legal de viteza (333), cat si pentru nerespectarea prevederilor Legii 312/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila.

De asemenea, au fost retinute 34 de permise de conducere (23 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 5 pentru alcool si 6 pentru nerespectarea regulilor privind depasirea) si retrase 6 certificate de inmatriculare.
Totodata, au fost intocmite patru dosare penale pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, fapta prevazuta si pedepsita de art. 336, alin. 1 din Cod Penal (3) si de  conducerea unui autovehicul avand dreptul de a conduce suspendat, fapta prevazuta si pedepsita de art. 335, alin. 2 din Cod Penal (1).

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulatie, politistii le recomanda conducatorilor auto sa adopte o conduita preventiva, sa respecte cu strictete regulile de circulatie si sa circule cu o viteza adaptata in permanenta la conditiile de drum.
 
Rulati cu o viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.
Purtati centura de siguranta! Utilizati sistemele de retentie omologate pentru ocupantii din autovehicule!
Nu utilizati telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video, in timp ce conduceti autovehicule pe drumul public.
Nu bruscati comenzile autoturismului si efectuati fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare.
Acordati prioritate de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate.
Nu ingreunati traficul si nu obstructionati vizibilitatea prin opriri sau stationari neregulamentare!
Nu consumati alcool sau substante interzise! Acestea va vor scadea capacitatea de reactie, concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscarilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img