joi, 28 martie, 2024

Actiuni in care au fost implicate efective din cadrul Sectiei de Jandarmi Husi

Distribuie:

Publicat:

In perioada 26 – 30.06.2017 efective din cadrul Sectiei de Jandarmi Husi, au actionat in sistem integrat alaturi de efectivele Politiei Romane si Politiei de Frontiera, pentru asigurarea si mentinerea ordinii si linistii publice in mediul urban si rural,  pe raza municipiului Husi, in comunele  apropiate precum si in punctul de trecere al frontierei de stat Albita.

 Astfel, pe timpul executarii misiunilor s-au desfasurat actiuni si controale in zona frontierei de stat cu Republica Moldova pentru prevenirea faptelor antisociale, respectarea regimului frontierei de stat si combaterea traficului ilegal de produse din tutun si alcool.

In data de 27.06.2017, in jurul orei 23.00, echipajul mixt format din  jandarmi si politisti de frontiera in timpul executarii controlului trafic pe raza localitatii Dranceni din judetul Vaslui au identificat o persoana de sex masculin in timp ce transporta un numar de 24 de pachete de tigari netimbrate marca ,,Davidoff”. In cauza, persoanei respective i s-a intocmit un dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de contrabanda conform art.270 din Legea nr. 86 din 10 aprilie 2006 privind Codul vamal al Romaniei.

In data de 29.06.2017 efective din cadrul Sectiei de Jandarmi Husi au asigurat masuri de ordine si siguranta publica la manifestarile cultural artistice si sportive prilejuite de Ziua comunei Stanilesti, manifestari la care a participat un public numeros. Cu aceasta ocazie au fost aplicate un numar de 4 sanctiuni contraventionale la Legea nr. 12 din 6 august 1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite si la Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

In perioada mai sus mentionata, respectiv 26.06.2017 – 30.06.2017 in urma activitatilor desfasurate au fost constatate un numar de 18 sanctiuni contraventionale in valoare de 1500 lei, totodata fiind desfasurate activitati de prevenire pentru combaterea faptelor antisociale in mediul stradal precum si a violentei domestice.

In perioada urmatoare, Jandarmeria Romana va sfatuieste sa cereti sprijinul jandarmilor ori de cate ori asistati la incalcarea legii, chiar daca nu va afecteaza personal si acordati sprijin jandarmilor ori de cate ori situatia impune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img