sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Actiunile Atlantia cresc semnificativ dupa confirmarea negocierilor exclusive cu Cassa Depositi e Prestiti

Distribuie:

Publicat:

Acţiunile Atlantia SpA au urcat miercuri cu peste 10%, după ce grupul italian a intrat în negocieri exclusive cu banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) pentru vânzarea activelor sale din domeniul gestionării autostrăzilor, un semn că se apropie rezolvarea îndelungatei dispute cu autorităţile de la Roma, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

 

Familia Benetton este cel mai mare investitor în cadrul grupului Atlantia SpA, companie care la rândul său deţine 88% din acţiunile Aspi (Autostrade per l'Italia), societatea care gestionează aproximativ 3.000 de kilometri de autostrăzi din Italia, inclusiv tronsonul de autostradă ce s-a prăbuşit în august 2018 la Genova şi a provocat decesul a 43 de persoane.

Acţiunile Atlantia au fost sprijinite şi de informaţiile apărută în publicaţiile La Repubblica şi Il Messaggero, conform cărora CDP s-a aliat cu firma de private equity Blackstone şi fondul de infrastructură Macquarie, în vederea pregătirii unei oferte pentru participaţia deţinută de Atlantia în Autostrade per l'Italia.

Marţi, Atlantia a confirmat că a intrat în negocieri exclusive cu CDP până în 18 octombrie şi ia în considerare o potenţială ofertă de la CDP şi alţi investitori pentru participaţia deţinută la Autostrade.

"Un acord cu CDP pentru vânzarea ASPI ar elimina riscul politic, ar rezolva problema datoriilor din compania holding, ar accelera revenirea grupului la un rating de tip 'investment grade' (recomandat pentru investiţii) şi ar asigura flexibilitatea financiară a Atlantia", se arată într-o analiză a companiei Equita.

Conform publicaţiei Il Messaggero, oferta consorţiului condus de CDP este evaluată între opt şi zece miliarde de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img