joi, 18 aprilie, 2024

ADELA POPESCU:„Mintea mea, insa, se oprise la copil: Iubire, ce facem?”

Distribuie:

Publicat:

Adela Popescu a trecut prin clipe grele saptamana aceasta dupa ce a fost nevoita sa se opereze de urgenta.

Acum, cand lucrurile se indreapta spre bine in ceea ce priveste sanatatea sa, vedeta a tinut sa le povesteasca fanilor sai prin cea trecut.

Adela Popescu a vorbit despre clipele grele, dar si despre faptul ca, desi doctorul ii spusese ca trebuie sa fie supusa de urgenta unei interventii chirurgicale, ea s-a gandea doar la Alexandru, fiul sau.

“Of…Nu a fost usor deloc. O sa va povestesc despre cum am fost la urgenta la un spital privat (din motive de proximitate) si am plecat cu tratament pentru gastrita, despre cum la ecografia din acea zi „nu s-a vazut nimic”, despre analizele de sange care au iesit brici cu doar o zi inainte sa fiu operata de urgenta de peritonita, la alt spital. Dar o sa fac asta pe indelete dupa ce imi mai trec supararea si revolta.

Pana atunci o sa va povestesc altceva.

Luni dupa emisiune am mers de urgenta la spitalul Medicover, acolo unde am si nascut, la domnul doctor Gerald Filip, cel ce m-a si operat. Un medic chirurg extraordinar! Acum imi doresc sa fi ajuns din prima la ei…

Imediat ce m-a vazut a zis, urgent analize de sange, CT si te astept pe masa de operatie.

Fiecare minut conteaza.

Cum? Eu am gastrita!

Nu, nu aveti gastrita, e ceva mai complicat de atat.

Pana sa ma dumiresc exact, ghemuita efectiv de durere continui:

Stiti, eu alaptez. Copilul meu nu a mancat altceva pana acum.

Nu exista alta varianta, imi spune el!

Acum nu ca vreau sa zic, dar orice om normal in locul meu, s-ar fi temut pentru operatie, pentru anestezia totala, pentru timpul care trecea in defavoarea lui.

Mintea mea, insa, se oprise la copil:

Iubire, ce facem? Daca mi se opreste lactatia? Daca nu o sa mai vrea san dupa zilele astea in care lipsesc? Varianta sa ma mulg si sa ii trimit nu era posibila intrucat treceam printr-o anestezie generala plus multe calmante.

Am pus mana pe telefon si am sunat-o pe mama mea:

Cat lapte avem stocat in congelator?

Cam 800 ml. Deci ii ajungea maxim o zi. Am sunat pediatra, mi-a spus ca asta e si ca nu se intampla nimic daca va primi lapte formula doua zile.

Nebuna de mine, in timp ce asteptam sa intre la CT , stateam cu pompa de muls, doar doar voi mai face de o masa pentru pui pana sa imi bage toate substantele alea in mine.

Un lucru era clar, nu exista alta varianta.

Pana la urma am facut asa: baiatul a mancat o zi laptele din congelator si inca doua formula. A mancat destul de putin si doar cand ii era foarte foame. Eu m-am muls la fiecare patru ore stimuland astfel lactatia. Ma durea sufletul cand aruncam cate 160 ml de laptic…

Mama si Radu au dus un tur de forta acasa in prima noapte. Radu a dormit cu bebe si se trezea cand ii era foame, iar mami ii prepara biberonul. Sigur ca a doua zi au fost amandoi zombi.

Desi inainte de operatia asta ma rugam sa prind macar doua nopti in care sa pot dormi cat vreau fara nicio grija, iata ca noptile din spital au fost la fel de scurte, intrucat m-am trezit exact dupa programul bebelusului meu.

Aceasta patanie a adus totusi si doua lucruri bune:

1. Radu a vazut ce inseamna sa nu dormi noaptea. Cred ca ma apreciaza mai mult acum.

2. A zis ca baiatul a mancat la 22:00 si la 5:00 dimineata. Cu o pauza de 7 ore. Dar nu e sigur daca a dormit atat de mult, sau nu l-a auzit el cand a plans. Ma gandesc sa mai fac schema asta, poate se dezvata de mesele din timpul noptii”, a scris Adela Pop;escu, pe blogul personal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img