joi, 18 aprilie, 2024

Adjunctul IPJ Vaslui, confirmat cu noul coronavirus,a mers la serviciu iar mai apoi și-a depus dosarul de pensie

Distribuie:

Publicat:

 

Petru Maximiuc in vârsta de 48, fostul adjunct al IPJ Vaslui, suspect de COVID-19, s-a plimbat de pe data de 1 August pe unde i-a poftit inima in conditiile in care sotia sa, cadru medical la Centrul de Transfuzii Bârlad, fusese confirmată cu noul coronavirus. Practic, in mod automat, acesta ar fi trebuit sa între in autoizolare. Ba mai mult, pe data de 3 august, acesta a participat la o ședința in care au participat mai multe cadre IPJ Vaslui. A doua zi, acesta a fost confirmat cu COVID-19 .

 

Când au aflat despre iresponsabilitatea lui Maximuc, actualii șefi ai Poliției Romane i-au cerut sa demisioneze, însă acesta a refuzat in mod categoric, înaintându-și dosarul de pensionare .

 

Pe numele lui Petru Maximiuc, organele de ancheta au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterilor bolilor .

 

„Vă comunicăm faptul că a fost întocmit un dosar penal privind comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, dosar aflat în cercetare proprie a procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui. Ofiţerului de poliţie i s-a solicitat să fie mutat pe o altă funcţie, iar în urma solicitării, acesta şi-a depus raportul de pensionare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

 

DSP Vaslui a deschis o ancheta epidemiologica pentru a se stabili cu exactitate cine a luat contact cu fostul adjunct Maximiuc.

Pentru gestul iresponsabil a adjunctului sau, a plătit și comisarul șef Doru Gabriel Pantiru care a fost mutat de urgenta la IPJ Iași.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img