miercuri, 24 aprilie, 2024

Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad

Distribuie:

Publicat:

Informare de Presa Personalul Administratiei Bazinale de Apa Prut-Barlad a luat masuri specifice pentru timpul friguros pe toate cursurile de apa si pe lacurile de acumulare aflate in administrare

Ca urma a temperaturilor scazute din ultima perioada, pe majoritatea cursurilor de apa si a lacurilor de acumulare s-au format poduri de gheata si gheata la mal. In aceste conditii, personalul Administratiei Bazinale de Apa Prut-Barlad a intreprins masuri specifice din Programul de Exploatare a Lucrarilor si Constructiilor Hidrotehnice pe timp friguros.

Pe durata atentionarilor meteorologice de ger naprasnic, la nivelul A.B.A Prut-Barlad au fost dispuse masuri de monitorizare stricta a cursurilor de apa si a lacurilor de acumulare pentru a se asigura fara intreruperi volumele de apa necesare alimentarii populatiei. Asadar s-a acordat o atentie sporita prizelor de alimentare cu apa a populatiei din lacurile de acumulare aferente bazinului hidrografic Prut-Barlad: Catamarasti (jud. Botosani), Halceni (jud. Iasi), Parcovaci (jud. Iasi), Tansa (jud. Iasi), Tungujei (jud.Iasi), Cazanesti (jud.Vaslui), Solesti (jud. Vaslui) si Cuibul Vulturilor (jud. Vaslui).

Astfel, in ultimele zile, personalul A.B.A Prut — Barlad a monitorizat atent lucrarile hidrotehnice, dar si evolutia fenomenelor de iarna pe cursurile de apa si pe lacurile de acumulare. In acest sens, personalul A.B.A Prut-Barlad a spart gheata in jurul pilotilor de la mirele hidrometrice, in jurul turnurilor de manevra si a pilonilor de sustinere, a pasarelelor de acces pe turn, dar si in zona de contact cu peretele. Totodata s-a asigurat starea de functionare a echipamentelor hidromecanice la obiectivele din administrare, a fost supravegheata functionarea sistemelor de incalzire si nu in ultimul rand s-au supravegheat punctele critice de pe cursurile de apa, favorabile producerii zapoarelor.

Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad recomanda populatiei sa evite traversarea pe poduri de gheata a cursurilor de apa sau a lacurilor de acumulare, dar si practicarea sporturilor pe apa inghetata, deoarece, din cauza fluctuatiilor de temperatura prognozate pentru perioada urmatoare, grosimea ghetii nu poate sustine greutate mare.

Andreea Poenaru-Purtator de cuvant al Administratiei Bazinale de Apa Prut-Barlad

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img