sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Adrian Nastase ATACA doi jurnalisti: “Sa adaug si traducerea in engleza?”

Distribuie:

Publicat:

Adrian Nastase saluta, intr-o postare pe blogul sau, pozitia adoptata de ministrul de externe, Teodor Melescanu, in relatia cu unii dintre ambasadorii straini si critica doi jurnalisti Hotnews: Cristian Pantazi si Dan Tapalaga.

„Dascalii poporului de la HotNews sunt suparati pe noul ministru de externe pentru pozitia verticala adoptata in relatia cu unii ambasadori straini. Intr-un articol intitulat „Cum provoaca Dragnea, Tariceanu si Grindeanu un razboi cu UE”Cristian Pantazi si Dan Tapalaga, de la  HotNews, afirma:

„Dragnea, Tariceanu si Grindeanu au reusit intr-o luna de guvernare – spun cei doi indrumatori , unindu-si fortele – sa indeparteze Romania de UE cum nu a facut-o nici o putere politica dupa 2005”.  Cei doi, chiar impreuna, nu reusesc sa-si aminteasca cine a „apropiat” Romania de UE in perioada 2001-2004!). Neimportant. Iata insa fragmentul care mie mi s-a parut interesant. Oarecum pe linia a ceea ce spunea presedintele Iohannis in parlament. ” Sa fim o natiune demna”. Sau asa ceva:
„Umilirea diplomatilor occidentali:

– Sfidarea diplomatilor straini a inceput chiar din primele zile ale guvernarii. Ministrul Teodor Melescanu a avut, potrivit surselor HotNews.ro, o intalnire extrem de contondenta cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. A urmat un avertisment public al lui Melescanu, care i-a cerut ambasadorului SUA – iarasi fara precedent – sa nu isi mai spuna public nemultumirile, ci sa le transmita la Ministerului de Externe.

– Tot Melescanu le-a cerut ministrilor sa nu mai discute cu ambasadorii straini de la Bucuresti fara acordul MAE (sursa)…”

E adevarat, probabil ca, in notele primite de la ambasade, cei doi ziaristi romani nu aveau si textele relevante din Conventia de la Viena, din 1961, cu privire la relatiile diplomatice, conventie ratificata de Romania in 1968. Imi fac o datorie patriotica din a le atrage atentia asupra lor:

„Art. 41 – 1. Fara prejudiciul privilegiilor si imunitatilor lor, toate persoanele care beneficiaza de aceste privilegii si imunitati au datoria de a respecta legile si regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.

2. Toate problemele oficiale tratate cu statul acreditar, încredintate misiunii de catre statul acreditant, trebuie sa fie tratate cu Ministerul Afacerilor Externe al statului acreditar sau prin intermediul sau, sau cu oricare alt minister asupra caruia se va fi convenit.”

E suficient de clar? Sau sa adaug si traducerea in engleza?”, scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img