joi, 28 martie, 2024

Adrian Nastase, sprijin neasteptat pentru initiativa liderului PSD: Dragnea, aurul si opozitia

Distribuie:

Publicat:

Fostul premier și lider al PSD, Adrian Năstase, susține că aducerea în țară a aurului românesc de la Londra este o inițiativă bună a lui Liviu Dragnea, dat fiind faptul că Marea Britanie iese din Uniunea Europeană și mai ales pentru că țara noastră este stabilă din punct de vedere politic și financiar.

 

Cand am citit initiativa legislativa a lui Liviu Dragnea si a lui Serban Nicolae, mi-am spus, imediat, „De ce nu?”

In definitiv, Romania nu mai este in situatia de la sfarsitul anilor ’90. In plus, Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana. Pe de alta parte, unele evolutii recente ne arata ca, in anumite situatii, pentru diverse motive, mai intemeiate sau nu, unele rezerve pot fi sechestrate. In perioada comunista, era la moda sechestrarea unor nave romanesti pentru datorii ale unor intreprinderi de stat – considerate datorii ale statului.

E adevarat, au mai plecat rezerve de aur din Romania la Londra. Dar asta s-a intamplat in timpul razbuiului cand tezaurul polonez a fost evacuat, cu sprijinul Romaniei, in Marea Britanie.

Unii spun ca aceasta initiativa a fost lansata pentru a schimba agenda dezbaterilor publice – in conditiile in care, la Parlamentul european, obiectiile referitoare la numirea, ca procuror sef european, a Laurei Codruta Kovesi nu avusesera succes. Posibil…

Ramane insa chestiunea de principiu – ideea repatrierii aurului BNR – care mi se pare de bun simt. Cu atat mai mult cu cat nimeni nu a solicitat ca aurul de la Moscova sa fie „repatriat” la Londra, ci la Bucuresti!

PS Poate ca primavara va reduce incrancenarea si ne va aduce mai multa intelepciune…”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img