joi, 18 aprilie, 2024

Adultii sanatosi ar trebui sa evite consumul zilnic de aspirina

Distribuie:

Publicat:

Utilizarea aspirinei frecvent pentru prevenirea infarctului poate creste riscul sangerarii majore cu peste 40%, arata un studiu. Studiul in care au fost implicate peste 1.000 de persoane a mai aratat ca utilizarea aspirinei este asociata cu un risc cu 11% mai mare de dezvoltare a bolilor cardiovasculare.

Conform Independent, unii participanti au utilizat aspirina in timp, altii au folosit un medicament cu efect placebo, iar un al treilea grup nu a primit niciun fel de tratament. Cercetatorii afirma ca aproximativ 250 de pacienti aveau nevoie de un tratament cu aspirina pe o perioada de cinci ani pentru prevenirea unui singur infarct, atac vascular cerebral sau prevenirea mortii din cauze asociate bolilor cardiovasculare, noteaza descopera.ro.

Pe de alta parte, utilizarea intensiva a aspirinei a dus in cazul uneia dintre 200 de persoane la sangerari majore, o crestere de 43% fata de cei carora nu le-a fost administrata aspirina. Administrarea intensa a medicamentului este cunoscuta pentru subtierea sangelui si cresterea riscului de sangerare intestinala. „Studiul arata ca nu exista suficiente dovezi pentru recomandarea utilizarii aspirinei pentru prevenirea infarctului si a mortii din cauze cardiovasculare”, a declarat dr. Sean Zheng, principalul cercetator al studiului, din cadrul King's College London. El a mai adaugat ca riscul sangerarii severe ar trebui explicat pacientilor inainte ca acestia sa-si administreze medicamentul. A.M

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img