vineri, 29 martie, 2024

Afacerile cu masini au fost in crestere in 2018

Distribuie:

Publicat:

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut anul trecut cu 6,7%, serie brută, faţă de anul anterior, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,9%, serie brută, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS), informează News.ro.

 

În 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,1% faţă de 2016, ritm încetinit faţă de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,5%.

În anul 2018 comparativ cu anul 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 6,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+35,6%), comerţul cu autovehicule (+14,5%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,8%).

De cealaltă parte, activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 11,9%.

Totodată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în anul 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,9% mai mare comparativ cu anul 2017.

Creşterea a fost susţinută de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+8,3%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+2%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,9%).

În schimb, activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au scăzut cu 0,4% .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img