marți, 16 aprilie, 2024

Agentia Medicamentului ne avertizeaza sa nu cumparam o crema. Iata ce contine

Distribuie:

Publicat:

Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) avertizeaza ca o crema etichetata ca produs cosmetic contine, de fapt, substante active medicamentoase cu efect terapeutic specific.

Este vorba de produsul Aur Derm Crema, cu mimoza, smirna si propolis. "Crema a fost notificata ca si produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, continand in realitate substante active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriaca de profil, care a emis o alerta in acest sens, noteaza ziare.com.

Produsul nefiind inregistrat ca si medicament, ANMDM a intreprins toate demersurile care se impuneau in acest caz, in limita de competenta a institutiei", transmite agentia intr-un comunicat de presa. ANMDM avertizeaza ca acest produs ar putea avea impact negativ asupra sanatatii, astfel ca publicul larg este indemnat sa nu-l mai cumpere pana cand este retras de pe piata.

"Avand in vedere posibilul impact negativ asupra sanatatii persoanelor carora li se administreaza acest produs, ANMDM atentioneaza pacientii, publicul larg sa nu achizitioneze AUR DERM CREMA CU MIMOZA, SMIRNA SI PROPOLIS, aflat inca pe piata, pana la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmata de distrugerea produsului", conchide comunicatul.

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img