marți, 23 aprilie, 2024

Agentiile de turism iau in calcul reducerea personalului, din cauza epidemiei de coronavirus: Tot mai multi turisti isi anuleaza sau isi amana vacantele

Distribuie:

Publicat:

Tot mai mulţi turişti îşi anulează sau îşi amână vacanţele planificate, din cauza epidemiei de coronavirus. Unele agenții de turism nu exclud un scenariu de reducere a personalului, ca urmare a scăderii vânzărilor, potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX.

Turoperatorii care au ca obiect de activitate călătoriile de afaceri sunt printre cei mai afectați de epidemia de coronavirus, declară reprezentanții firmelor de profil.

„Evoluţia globală a epidemiei de Covid-19 afectează la acest moment toate agenţiile de travel care au ca domeniu de activitate călătoriile de afaceri. Având în vedere că în momentul de faţă măsurile care se iau sunt excesiv de disproporţionate, panica se instaurează încet”, a spus Florin Tancu, director general al agenţiei WECO Travel.

Potrivit acestuia, pe măsură de vânzările scad, agențiile ar putea lua în calcul reducerea numărului de angajați.

„Dacă situaţia va continua, vom lua în calcul o acţiune de redimensionare a numărului de salariaţi, adaptată noilor realităţi, având în vedere lipsa de certitudini", a mai spus Florin Tancu.

Luni, reprezentanții Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență au anunțat că toate zborurile pe ruta România-Italia și retur sunt suspendate, timp de 14 zile, ceea ce afectează direct majoritatea turoperatorilor.

„Faptul că se anulează curse aeriene, se închid anumite teritorii, ne afectează pentru că aveam operaţiuni în zona aceea. Dar încercăm să ajutăm turiştii, foarte mulţi nu vor să renunţe, vor doar să-şi amâne plecarea”, a declarat Diana Dima, director Marketing la Christian Tour.

Alți turoperatori se așteaptă că situația de criză să dispară în circa 20 de zile și își pun problema să găsească soluții ca să depășească impasul.

„Efectele sunt dezastruoase pentru toţi. În momentul acesta, noi mergem mai departe. Sunt convins că se va rezolva, nu de tot, dar eu cred că în maximum 20 de zile încet, încet, încet, încet se va rezolva. Trebuie să rezistăm până atunci”, a spus Stefano Iervolino, Founder & Ceo al agenţiei de turism Fly Go Voyager.

Luni, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a înființat o celulă de criză care propune soluții pentru sprijinirea operatorilor economici din turism afectatați de răspândirea COVID-19, a anunțat autoritatea, într-un comunicat. „ Această celulă de criză, formată din specialiști din cadrul instituției, monitorizarează și analizează permanent problemele sesizate, asigurându-se că acestea se soluționează în termen și spre beneficiul celor implicați”, se menționează în comunicat.

În România, sectorul turismului reprezintă aproximativ 3% din PIB-ul ţării.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img