joi, 18 aprilie, 2024

Aglomeratie in Vama din Albita. Traficul rutier a crescut cu 30 la suta

Distribuie:

Publicat:

Concediile de vara aglomereaza Vama din Albita. Traficul rutier a crescut cu 30 la suta. Si asta pentru ca cetatenii moldoveni se intorc acasa din strainatate sau din concediile petrecute in statele Uniunii Europene. Calatorii sunt nevoiti sa astepte o ora si jumatate pe sensul de intrare in Republica Moldova.

Luna august a adus aglomeratie in Vama Albita. Cei mai multi soferi se intorc acasa din strainatate. Au insa de stat la cozi si cate 90 de minute pentru a trece vama.

Reprezentantii Politiei de Frontiera spun ca se asteapta ca traficul sa fie intens pana la sfarsitul acestei luni si ca au suplimentat personalul pentru fluidizarea traficului din vama.

Irina Mirica, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Vaslui: „s-au inregistrat in ultimele 24 de ore cresteri ale valorilor de trafic cu aproximativ 30 la suta. Isi exercita atributiie 11 politisti de frontiera, 8 pe sensurile de intrare-iesire din tara, 3 pentru dirijarea circulatiei in Punct si fluidizarea traficului.”

Prin Vama Albita trec in medie intr-o zi obisnuita cate 1700 de persoane si 800 de masini, insa zilele acestea numarul lor a crescut la 2600 de persoane si 1100 de autoturisme.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img