vineri, 19 aprilie, 2024

Ai facut abuz cu mancarurile de Craciun? Iata cum sa scapi de balonare

Distribuie:

Publicat:

Remediile pentru balonare sunt simple si la indemana tuturor

Iaurt cu ovaz, dimineata

Datorita faptului ca mentine echilibrul florei intestinale, iaurtul previne balonarea si acumularea de gaze. Mananca la micul dejun iaurt in care pui si 2-3 maini de ovaz. Ambele alimente iti asigura o digestie buna, mai ales daca pleci de acasa in vacanta de Sarbatori, perioada in care digestia devine mai lenta si pot aparea constipatia, durerile abdominale si balonarea. La plecare, ia cu tine si o caserola cu fulgi sau tarate de ovaz pe care sa le mananci dimineata, inmuiate in apa, cu miere. Ovazul iti aduce un plus de fireb solubile care alunga atat balonarea, cat si constipatia.

Banane, intre mese

Bucatele traditionale este posibil sa-ti provoace o crestere a nivelului de sodiu in corp, motiv pentru care retine mai multa apa. Din aceeasi cauza poate aparea si balonarea. Aminteste-ti ca, intre mese, sa mananci 1-2 banane, ca sa elimini aceste efecte si sa obtii un plus de potasiu, un mineral important pentru reglarea nivelului lichidelor din organism.

Cartofi dulci, la salate si garnituri

Daca stii ca ti se intampla des sa te balonezi, mai ales dupa masa de Craciun, inlocuieste cartofii albi cu cei cartofi dulci, macar pentru o garnitura sau la o salata de legume. Au mult potasiu in compozitie si alunga excesul de sodiu. Sunt o alternativa de luat in seama si pentru diabetici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img