vineri, 29 martie, 2024

Ai foarte mare grija atunci cand folosesti aceasta planta la mancaruri! Nici nu ai idee cum iti poate otravi organismul

Distribuie:

Publicat:

Spanacul este mancarea preferata lui Popeye, cu siguranta stiti povestea lui, care il face puternic si practic indestructibil. Spanacul este o binecuvantare pentru organism, dar atentie, nu trebuie reincalzit, deoarece nitratii pe care ii contine spanacul pot deveni foarte periculosi, ba chiar cancerigeni.

De asemenea, spanacul nu trebuie consumat de catre pacientii bolnavi de guta, hepatita, pietre la rinichi deoarece contine acid oxalic.
In rest, toate bune si frumoase. Frunzele de spanac contin clorofila in cantitate mare, alaturi de acid folic, vitamina B1, B2, B6, B9, PP, C, E si K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteina, fier, precum si o substanta specifica numita spinacina.

Spanacul se intrebuinteaza ca laxativ usor, ca depurativ, antianemic, hipotensiv, nutritiv, remineralizant, afrodisiac si hipoglicemiant.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img