vineri, 19 aprilie, 2024

Ai grija cand cumperi salata verde si ceapa. Atentie la aceste detalii

Distribuie:

Publicat:

Salata si ceapa verde nu lipsesc de pe masa romanilor primavara. Pe laga faptul ca sunt delicioase, sunt si surse importante de substanse nutritive. Cu toate acestea, este bine sa stii cum sa le alegi de la piata. Asta deoarece este posibil sa dauneze sanataii daca au fost cultivate in anumite conditii. Asadar, ai grija cand cumperi salata verde si ceapa. La ce trebuie sa fii atenta?

Ce trebuie sa stii cand cumperi salata verde si ceapa

Daca au fost crescute in soluri poluate, atunci aceste verdeturi vor atrage nitrati. Conform studiilor, vegetalele cultivate in sere si in solarii sunt cele ce pot acumula o cantitate mai mare de nitrati.

Legumele cu frunze sunt cele ce contin o cantitate mare de nitrati. Se acumuleaza la nivelul frunzelor. Si in cazul unor radacinoase se poate intampla acelasi lucru. Si acestea pot acumula nitrati la nivelul radacinii. Sfecla rosie si ridichile sunt cele mai problematice in acest sens.

Citeste si Acest aliment ieftin e considerat cel mai sanatos din lume. Daca il mananci zilnic nu o sa mai ai nevoie de medicamente si slabesti cateva kilograme usor

Este bine de stiut ca spanacul, salata si alte legume cu frunze verzi trebuie sa fie consumate cat mai repede dupa ce au fost recoltate. Sau, cel putin, sa fie pastrate la lumina, nu la intuneric.
„Fara o sursa de lumina metabolismul plantei insasi genereaza nitrati si atunci, veti manca nitrati cu lingura. Acestia blocheaza hemoglobina atunci cand ii mancam, asta inseamna ca sangele nu mai poate transporta oxigen la celule, iar acestea mor. Neuronii sunt cei mai sensibili si mor primii la lipsa de oxigen, dar foarte sensibile sunt si celulele musculare, si hepatocitele (celulele din ficat)”, sustine prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Asadar, atunci cand alegi salata verde si ceapaa, este bine sa cunossti anumite informatii astfel incat sa te asiguri ca vei consuma alimente cat mai sanatoase, care aduc numeroase beneficii organismului. Mai sus ai vazut despre ce este vorba.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img