vineri, 19 aprilie, 2024

Ai grija ce vorbesti pe Whatsapp. Guvernul iti poate urmari fiecare conversatie. Se adauga in grupuri de discutii fara aprobarea administratorului

Distribuie:

Publicat:

n grup de cercetatori germani sustine ca, in pofida criptarii, hackerii pot accesa informatiile din grupurile de discutii ale aplicatiei WhatsApp. In mod legal, in afara de angajatii companiei, serverele WhatsApp pot fi accesate si de guvernele care cer acest lucru pentru anumite cauze punctuale.

Insa, aceasta abordare, conform cercetatorilor germani, deschide poarta pentru hackeri, cunoscuti pentru abilitatile pe care le au in compromiterea securitatii serverelor.

Mai multi cercetatori germani din domeniul securitatii cibernetice au anuntat in cadrul conferintei pe teme de securitate Real World Crypto, care are loc in Elvetia, ca grupurile de WhatsApp pot cadea victima hackerilor, in pofida criptarii folosite de aplicatia celor de la Facebook.

Conform expertilor, oricine reuseste sa dobandeasca controlul asupra serverelor folosite de WhatsApp se poate adauga intr-un grup de discutii fara a fi necesara aprobarea administratorului acelui grup. Din momentul intrarii in grup, hacker-ul dobandeste cheia secreta necesara criptarii si decriptarii mesajelor, avand acces la toate mesajele din grup, mai putin cele trimise anterior accesarii grupului.

Alex Stamos, seful pe partea de securitate de la Facebook, spune ca, de fapt, aceasta nu este o vulnerabilitate, ci modul expres in care a fost gandita aplicatia. Acesta este de parere ca schimbarea abordarii ar complica folosirea serviciului. In plus, Stamos sustine ca utilizatorii au mai multe optiuni prin care pot verifica ce persoane fac parte dintr-un grup si ca WhatsApp afiseaza in fereastra de chat de fiecare data cand in grup apare un nou membru.

Cercetatorii germani, pe de alta parte, isi incheie pledoaria sugerandu-le celor care sunt cu adevarat preocupati de intimitate sa foloseasca Signal, aplicatia de chat recomandata si de Edward Snowden.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img